Головна Новини Суспільство неймовірно У Монголії виявлено новий унікальний вид динозаврів (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

У Монголії виявлено новий унікальний вид динозаврів (ФОТО)

Вчені провели всебічний аналіз структури скелета вимерлої рептилії та дійшли приголомшливих висновків.

6 грудня 2022, 02:15 comments1232
Поділіться публікацією:

Новий вид динозавра було відкрито нещодавно дослідниками. Останки стародавнього ящера, що чудово збереглися, були виявлені в провінції Омногові, розташованої в Монголії. Новий вид отримав назву Natovenator polydontus, що у перекладі з латині буквально означає "багатозубий плаваючий мисливець".

У Монголії виявлено новий унікальний вид динозаврів (ФОТО)

Останки динозавра/ Фото з відкритих джерел


У ході проведення аналізу структури скелета вченим вдалося з'ясувати неймовірну деталь — невідомий раніше науці динозавр належав до тієї ж таксономічної групи, що і T-rex та інші двоногі м'ясоїдні динозаври, проте будова його тіла була спеціально пристосована для полювання у воді. Таким чином, цей динозавр умів чудово плавати і, мабуть, абсолютно комфортно почував себе як на суші, так і у водоймах.


У Монголії виявлено новий унікальний вид динозаврів (ФОТО) - фото 2



Повідомляється, що виявлений у Монголії скелет чудово зберігся завдяки процесу скам'яніння, тому його вдалося дослідити до найдрібніших деталей та "відновити" зовнішній вигляд Natovenator polydontus. Саме це й допомогло вченим припустити, що виявлений вид динозаврів був фізіологічно пристосований та адаптований до водного способу життя.


Natovenator polydontus належить до групи динозаврів — тероподів, які включають в себе двоногих ящеротазових динозаврів. Сюди входять і птахи, які вважаються пташиними тероподами. Саме вони і відрізняються напрочуд схожою структурою скелета з нещодавно виявленими останками. Тобто виявлені останки належать динозавру, який був схожий на водоплаваючих теропод.

У Монголії виявлено новий унікальний вид динозаврів (ФОТО) - фото 3

Найбільш важливим показником, що вказує на те, що цей динозавр умів добре плавати, є його грудна клітина, а саме те, що його спинні ребра орієнтовані заднелатерально.

Унікальність даного динозавра полягає в тому, що він був напівводним і міг вести як водний, так і сухопутний спосіб життя завдяки фізіологічній структурі, на яку вказує його грудна клітина.

Дослідники відзначили, що це відкриття допомагає пролити світло на еволюцію стародавніх тероподів і тим самим наочніше демонструє нам подібність між сучасними птахами та їх доісторичними предками.

Раніше "Коментарі" писали про те , що вчені показали безсмертну рослину (ФОТО). У нашому світі існує безліч дивовижних рослин, про які ми з вами навіть не здогадуємось.

Читайте також: В океані виявлено загадкову багатометрову істоту (ВІДЕО). Дослідники з чистої випадковості виявили в безмежних водах океану непізнану істоту, яку було дуже важко ідентифікувати.

У Монголії виявлено новий унікальний вид динозаврів (ФОТО) - фото 4



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини