Головна Новини Суспільство неймовірно У британському зоопарку народився найменший олень на планеті (Фото)
commentss НОВИНИ Всі новини

У британському зоопарку народився найменший олень на планеті (Фото)

У зоопарку Бристоля народився рідкісний мишачий олень ростом 20 сантиметрів

27 квітня 2021, 09:31 comments1040
Поділіться публікацією:

У британському зоопарку Бристоля народилася дуже рідкісна тварина — мишачий олень. Його також називають канчилем. Радісну новину передає видання Daily Mail.

У британському зоопарку народився найменший олень на планеті (Фото)

У британському зоопарку народився найменший в світі олень. Фото: bigpicture.ru

Стать дитинчати ще невідома. Варто зазначити, що це другий випадок народження мишачого оленя в британському зоопарку за останні 20 років.

Мишачі олені водяться в Південно-Східній Азії. Найбільше особин водиться на островах Ява і Суматра.

Це рослиноїдні тварини. Цьому виду характерні дуже маленькі розміри. Зараз дитинча заввишки усього 20 сантиметрів. Коли особина підросте, вона важитиме лише півтора кілограма.

Тварини знаходяться на межі вимирання через масову вирубку лісів. Для комфортного існування одному мишачому оленю потрібно не менше 12 гектарів лісу.

Канчиль має спільні риси як з оленями, так і зі свинями. Від перших в них загальна будова зубного апарату і травної системи. Від других — схожість у будові кінцівок.

У британському зоопарку народився найменший олень на планеті (Фото) - фото 2
У британському зоопарку народився найменший олень на планеті (Фото) - фото 3
У британському зоопарку народився найменший олень на планеті (Фото) - фото 4

Нагадаємо, що американська організація PETA, яка бореться за права тварин, закликала людей не використовувати назви тварин як лайку. Замість "свині" або "курки" активісти запропонували інші лайки. В організації заявляють, що люди вважають інтереси свого біологічного виду набагато важливіше основних потреб інших живих істот. Тому PETA опублікувала словник заміщень тварин лайок тваринно-нейтральними. Як організація пропонує замінити слова, читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" повідомляв, що глобальна зміна клімату — одна з найважливіших проблем сьогодення, оскільки це явище несе соціальні та психологічні наслідки, а також загрожує економіці та екології. Які види тварин можуть опинитися під загрозою зникнення через цей фактор, дізнавайтеся тут.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини