Головна Новини Суспільство події «Не курка, а боягузка»: зоозахисники просять не ображати людей тваринами
commentss НОВИНИ Всі новини

«Не курка, а боягузка»: зоозахисники просять не ображати людей тваринами

PETA запропонувала замінники цих образ

28 лютого 2021, 19:25
Поділіться публікацією:

Американська організація PETA, яка бореться за права тварин, закликала людей не використовувати назви тварин в якості образ один одного. Замість "свині" або "курки" активісти запропонували інші лайки.

«Не курка, а боягузка»: зоозахисники просять не ображати людей тваринами

захист тварин / фото: Ernie Janes/naturepl.com

Представники PETA опублікували на своїй офіційній сторінці в соціальній мережі Twitter пост, в якому закликали не обзивати один одного назвами тварин, тому що це розцінюється як приниження наших молодших братів по планеті. Активісти кажуть, що такими образами люди застосовують негативні людські риси до певних видів. За словами борців, які виступають за права тварин, це є "расистським" використанням мови.

В організації заявляють, що люди вважають інтереси свого біологічного виду набагато важливіше основних потреб інших живих істот. Тому PETA опублікувала словник заміщень тварин лайок тваринно-нейтральними.

Активісти пропонують замість образи "курка" говорити "боягузка", замість "щур -стукач". Насмішку "змія" можна замінити "балдою", а "свиня -" гидотою ". Так, ще РЕТА просить не називати людину-ледаря "лінивцем", досить просто слова "ледар".

"Називати когось тваринами як образу може погіршити страждання тварин. Весь жах, завданий тваринам, корениться в неправильному уявленні про те, що вони менше нас і не заслуговують на повагу ", — кажуть зоозахисники організації.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що українців можуть почати штрафувати за образу правоохоронців. Відповідний законопроект №5050-1 був зареєстрований у Верховній Раді. Якою буде сума штрафу, дізнайтеся в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Брат

28 лютого 2021, 20:12

Лавров сказал-дебилы,блд,и в это надо просто верить.


Новини