Головна Новини Суспільство Наука та освіта Які тварини можуть вимерти через глобальне потепління
commentss НОВИНИ Всі новини

Які тварини можуть вимерти через глобальне потепління

Вчені розповіли, які тварини можуть вимерти через глобальне потепління

11 квітня 2021, 11:35
Поділіться публікацією:

Глобальна зміна клімату — одна з найважливіших проблем сьогодення, оскільки це явище несе соціальні та психологічні наслідки, а також загрожує економіці та екології. Вчені розповіли, які види тварин можуть опинитися під загрозою зникнення.

Які тварини можуть вимерти через глобальне потепління

Які тварини під загрозою (фото з відкритих джерел)

Експерти зазначили, що якщо Земля прогріється більш ніж на 3 градуси за Цельсієм (вище рівня доіндустріальної епохи), тоді острівні види тварин, у тому числі лемури, блакитні журавлі, гігантські черепахи, а також рідкісні види морських тварин, можуть зникнути. Якщо тенденції до потепління клімату збережуться, це може статися вже у 2100 році.

Більш серйозне потепління призведе до втрати 30-50% видів біорізноманіття. Особливо постраждають тропіки, в яких процеси вимирання вже відбуваються у 2-4 рази частіше, ніж у помірній зоні.

При підвищенні ж температури всього на 1,5 градуса негативних наслідків можна уникнути й ризик зникнення цих тварин істотно скорочується. У такому випадку всього 2% наземних рідкісних видів опиняться під загрозою вимирання проти 20%, якщо температура планети підніметься на 3 градуси за Цельсієм.

Нагадаємо, глобальне потепління і зміна клімату призводять до зникнення й міграції багатьох видів тварин і рослин. Незабаром, за прогнозами експертів, через це з території України зникне і соловей.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що дослідники зробили несподіване відкриття: якщо відновити 60% осушених торф'яних боліт і привести до ладу діючі, то це зможе сповільнити глобальне потепління. Причина у вуглекислому газі, який регулярно потрапляє в атмосферу і є одним із головних факторів виникнення вказаної проблеми.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини