Головна Новини Суспільство неймовірно Скільки українців вірять в астрологію та екстрасенсорні здібності
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українців вірять в астрологію та екстрасенсорні здібності

Майже половина українців вірять в астрологію, гадання на картах та екстрасенсорні здібності. Серед груп українців, де найбільше поширена віра в езотерику, виявились жінки, старші люди та сім'ї з малим достатком.

2 квітня 2024, 11:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

43% українців вірять хоча б в одну з таких речей як астрологія, екстрасенсорні здібності або тарологія, відповідно до досліджень КМІС. Як пояснюють у Київському міжнародному інституті соціології кризові періоди, зокрема, війна в Україні, може стати фактором, що підвищує інтерес до езотерики.

Скільки українців вірять в астрологію та екстрасенсорні здібності

Скільки українців вірить в астрологію та екстрасенсів. Фото з відкритих джерел

Згідно з даними опитування КМІС в тарологію вірять 15% українців, в екстрасенсорні здібності – 25%, а в астрологію – 35%. 43% опитаних вірять принаймні в одну з цих методик, практик або форм сприйняття.

Жінки більше вірять в астрологію, екстрасенсорні здібності та тарологію ніж чоловіки. Загалом 49% жінок вірить хоча б у щось одне з переліку, тоді, коли серед чоловіків цей показник складає 36%. 

Також існує кореляція між віком. Найменше в езотеричні явища вірять молодші респонденти з групи 18-29 років – 26%, а найбільше українці старші 60 років – 51%. За регіонами найменше в екстрасенсорні здібності вірять на заході України – 38%, тоді як на решті територій цей показник складає 45-46%.

Ще одна зв’язок між вірою в астрологію, екстрасенсорні здібності або тарологію існує за рівнем достатку. 65% осіб з дуже низьким рівнем достатку вірять хоча б в одне з переліченого, тоді як черед українців з високим рівнем достатку цей показник 34%.

Зазначимо, що астрологія – це псевдонаука, група езотеричних практик і вірувань, яка за небесними тілами визначає вплив на людину та передбачає майбутнє. Екстрасенсорні здібності – це невідомі або маловивчені механізми сприйняття, зокрема до них відносять телепатію, ясновидіння, передбачення, телекінез. Людина, яка має екстрасенсорні здібності називають екстрасенсом. Тарологія – це езотерична практика віщування майбутнього за картами Таро.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про математика з України, який заявив, що розшифрував "Код да Вінчі" та вирахував дату кінця світу.

Також "Коментарі" писали про стюардесу, яка зняла на відео НЛО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини