Головна Новини Суспільство неймовірно Пожежа в Нотр-Дамі відкрила неочікувану таємницю собору
commentss НОВИНИ Всі новини

Пожежа в Нотр-Дамі відкрила неочікувану таємницю собору

Вогонь, який знищив частину собору Паризької Богоматері відкрив для вчених неочікуваний факт.

30 березня 2023, 19:30 comments8196
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У 2019 році пожежа в соборі Нотр-Дам сколихнула весь світ. Вогонь знищив частину даху та інших частин історичної будівлі, що дало змогу археологам та дослідникам більш детально вивчити раніше невідомі місця собору. Під час роботи вчені здійснили неочікуване відкриття. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Plos One.

Пожежа в Нотр-Дамі відкрила неочікувану таємницю собору

Пожежа в соборі Паризької Богоматері. Фото з відкритих джерел

15 квітня 2019 року весь світ облетіла приголомшлива новина – собор Паризької Богоматері у вогні. Пожежа знищила дах та частину однієї з веж, проте більшість культової споруди було врятовано. Після кількарічного розслідування причину пожежі так і не вдалось з’ясувати, поліція Францію виключила теракт або підпал.

Через пожежу значна частина собору оголилась та дала змогу вченим дослідити нові, раніше приховані місця. Науковці виявили, що металеві скоби у великій кількості присутні по всьому собору. Така знахідка свідчить, що під час будівництва собору Нотр-Дам, будівельники у кладці використовували залізо.

"Ми вірили, що саме на великих будівельних майданчиках 13 століття були винайдені будівельні процеси з використанням залізних елементів, але тепер здається, що все почалося в Нотр-Дамі", — повідомляють експерти.

Таким чином собор Паризької Богоматері став першою спорудою, де використали метал у кладці для збільшення міцності будівлі.

"Нотр-Дам тепер, безсумнівно, є першим відомим готичним собором, який масово використовує залізо для скріплення каменів як фактичного будівельного матеріалу", — говорять археологи.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вчені створили з м’яса мамонта гігантську фрикадельку.

Також "Коментарі" писали про те, що у Пентагоні назвали місто, яке стало "бійнею" для росіян.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини