Головна Новини Суспільство Екологія Вчені створили з м’яса мамонта гігантську фрикадельку: проте наразі її не можна їсти
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені створили з м’яса мамонта гігантську фрикадельку: проте наразі її не можна їсти

Вчені повторили те, що у фільмі "Парк Юрського періоду". Взяли частину генів вимерлої тварини, доповнили генами живої та культивували м'ясо.

30 березня 2023, 16:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В музеї Амстердаму показали гігантську фрикадельку з м’яса вимерлого мамонта. Її змогли створити за допомогою культивованого м’яса з використанням ДНК вимерлої тварини. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Вчені створили з м’яса мамонта гігантську фрикадельку: проте наразі її не можна їсти

Гігантська фрикаделька з м'яса мамонта. Фото з відкритих джерел

Фрикадельки створив австралійський виробник культивованого м’яса Vow. Компанія запевняє, що це не першоквітневий жарт, а її основна місія – змусити людей їсти штучно створене м’ясо, яке є екологічною альтернативою природному продукту. Культивоване м’ясо використовує набагато менше землі та води, ніж худоба, і не виділяє метану.

"Ми хотіли створити щось, що абсолютно відрізнятиметься від усього, що ви можете спробувати зараз", — говорить засновник Vow Тім Ноксміт.

Ноксміт пояснює, що мамонта обрали на цю роль, адже тварина вимерла через зміни клімату. Гігантська фрикаделька була створена з овечих клітин до яких додали ген мамонта.

"Так само як у фільмі "Парк Юрського періоду", — пояснює головний науковий директор Vow Джеймс Райалл.

Фрикаделька була зроблена з овечих клітин, в яких був вставлений унікальний ген мамонта під назвою міоглобін. У компанії заявляють, що під час виготовлення фрикадельки жодна тварина не постраждала. У Vow пояснили, що фрикадельку наразі не можна їсти, адже невідомі наслідки впливу нового продукту на організм.

"Ми не бачили цього білка тисячі років. Тож ми поняття не маємо, як наша імунна система відреагує, коли ми це з’їмо. Це означає, що ми хочемо піддати його ретельним випробуванням, те, що ми зробили б з будь-яким продуктом, який ми виводимо на ринок", — говорить Ноуксміт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Таїланді зник небезпечний радіоактивний контейнер: пошуки тривають.

Також "Коментарі" писали про те, що айсберг розміром з два Києва відколовся від льодовика в Антарктиді.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини