Головна Новини Суспільство неймовірно Під Нотр-Дамом виявили таємничі свинцеві саркофаги з тілами (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Під Нотр-Дамом виявили таємничі свинцеві саркофаги з тілами (ФОТО)

Фахівці ретельно вивчили знайдені артефакту та спробували встановити особи тих людей, які були поховані під собором.

15 грудня 2022, 04:25 comments2076
Поділіться публікацією:

У квітні 2019 року сталася відома на весь світ трагедія — Собор Паризької Богоматері (Нотр-Дам-де-Парі) серйозно постраждав під час масштабної пожежі, яка почалася в будівлі з достовірно не встановлених причин. Передбачається, що пожежа була пов'язана з реставраційними роботами, які на той момент проводилися в будівлі.

Під Нотр-Дамом виявили таємничі свинцеві саркофаги з тілами (ФОТО)

Таємничі саркофаги/ Фото з відкритих джерел

Під час проведення робіт з реконструкції склепіння та шпилю паризького собору Нотр-Дам-де-Парі після пожежі, археологи виявили неймовірні знахідки, а саме – стародавні гробниці та свинцеві саркофаги з тілами всередині.

Під Нотр-Дамом виявили таємничі свинцеві саркофаги з тілами (ФОТО) - фото 2

Вченим вдалося встановити особу власника одного з цих саркофагів. Як виявилось, у соборі був похований могутній священнослужитель високого рангу Антуан де ла Порт. Він помер напередодні Різдва 1710 у віці 83 років.

Його останки зберігалися у свинцевій труні, на якій було встановлено відповідну табличку. Варто зазначити, що Антуан де ла Порт був вельми знатним поціновувачем мистецтва, меценатом, шанованою та багатою людиною.

Під Нотр-Дамом виявили таємничі свинцеві саркофаги з тілами (ФОТО) - фото 3

Друга знайдена свинцева труна має антропоїдну форму і відноситься до глибшого археологічного шару. Особу власника труни так і не було встановлено.

Вчені лише припустили, що чоловік помер у поважному віці і належав до вищіх верств суспільства. Він страждав від хронічного захворювання, яке зруйнувало майже всі його зуби.

Ці двоє чоловіків безперечно займали високі пости за життя у відповідні епохи, оскільки були поховані в дорогих свинцевих саркофагах у самому центрі собору – біля вівтаря.

Варто розуміти, що свинцові труни були предметом розкоші і їх могли собі дохволити лише заможні люди. Цікаво, що перша труна має антропоїдні риси (за формою нагадує людське тіло), а друга просто квадратна. Вони мають різні сплави та способи виготовлення, а також вони були виявлені у різних археологічних шарах.

Раніше "Коментарі" писали про те, що в Монголії виявлено новий унікальний вид динозаврів (ФОТО). Вчені провели всебічний аналіз структури скелета вимерлої рептилії і дійшли приголомшливих висновків.

Читайте також:Американець виявив у річці неймовірний артефакт (ФОТО). Рідкісні останки вимерлої багато років тому тварини були виявлені завдяки висиханню річки Міссісіпі.

Під Нотр-Дамом виявили таємничі свинцеві саркофаги з тілами (ФОТО) - фото 4



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини