Головна Новини Суспільство Приколи Індійську вакцину від COVID-19 висміяли фотожабами
commentss НОВИНИ Всі новини

Індійську вакцину від COVID-19 висміяли фотожабами

Вакцину схвалили для екстреного використання

28 лютого 2021, 18:05 comments4289
Поділіться публікацією:

На цьому тижні в Україну прибув препарат AstraZeneca / Oxford індійського виробництва, який випускається під назвою Covishield. І щеплення від коронавірусної інфекції цим препаратом зробили вже понад 3 тисяч українців. Але багато громадян недовірливо поставилися до індійської вакцини й висміяли її в мережі влучними фотожабами.

Індійську вакцину від COVID-19 висміяли фотожабами

індійську вакцину висміяли фотожабами / фото: Reuters

Відомо, що першим в Україні щеплення від COVID-19 зробив лікар-реаніматолог Євген Горенко з Черкас. Після вакцинації за ним ще протягом 30 хвилин спостерігали медики. Лікар зазначив, що працює з пацієнтами, хворими на коронавірус і бачить до яких наслідків може призвести захворювання, тому на рахунок вакцинації не сумнівався.

За даними видання BBC, препарат AstraZeneca / Oxford дозволений для використання в більш ніж 50 країнах світу, серед яких Великобританія, США і ЄС. Ефективність препарату становить близько 63%, він безпечний для людей у віці від 18 років. Нещодавно ефективність вакцини почали тестувати для дітей у віці від 6 до 17 років.

Індійську вакцину від COVID-19 висміяли фотожабами - фото 2
Індійську вакцину від COVID-19 висміяли фотожабами - фото 3
Індійську вакцину від COVID-19 висміяли фотожабами - фото 4
Індійську вакцину від COVID-19 висміяли фотожабами - фото 5
Індійську вакцину від COVID-19 висміяли фотожабами - фото 6
Індійську вакцину від COVID-19 висміяли фотожабами - фото 7

Як і будь-який інший лікарський препарат, ця вакцина має ряд побічних дій, але проявляються вони не у всіх вакцинованих. Більшість "побочок" легкі та помірні, вони зникають через кілька днів після щеплення.

Нагадаємо, заступник міністра охорони здоров'я України Ярослав Кучер заявив, що з 1 березня 2021 роки українці матимуть можливість записатися на вакцинацію в онлайн-режимі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що епідеміолог Наталя Виноград розповіла, що щеплення від коронавірусної інфекції не варто робити особам, які перехворіли COVID-19 і мають достатній титр антитіл.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини