Головна Новини Суспільство медицина Кому не варто робити щеплення від Covid-19 - епідеміолог
commentss НОВИНИ Всі новини

Кому не варто робити щеплення від Covid-19 - епідеміолог

Епідеміолог повідомила, що окрема група осіб може не вакцинуватися проти коронавірусу

28 лютого 2021, 09:25 comments3097
Поділіться публікацією:

З 24-го лютого в Україні розпочалася масова вакцинація громадян. Проте чи варто усім реєструватися в електронну чергу та робити щеплення проти коронавірусу? Про це повідомила доктор медичних наук, епідеміолог Наталія Виноград в ефірі телеканалу "Дом".

Кому не варто робити щеплення від Covid-19 - епідеміолог

Вакцинація в Україні: кому можна не робити щеплення проти Covid-19. Фото: rbk.ru

За словами експерта, щеплення від COVID-19 можна не робити тим особам, які перехворіли на інфекцію та мають достатній титр антитіл.

"Якщо ти хворів, якщо у тебе є обстеження про наявність хорошого титру антитіл, навіщо тоді робити сьогодні вакцинацію. Її можна зробити пізніше, коли цей титр знизиться. А сьогодні — ти вже захищений постінфекційним імунітетом. Якщо ж його немає і ти — група ризику, вакцинація — варіант не потрапити у велику біду", — висловила свою думку Наталія Виноград.

Проте епідеміолог зазначає, що вакцинацією не варто нехтувати зовсім. Її можна зробити пізніше, коли природний імунітет до хвороби зникне.

Наталія Виноград підкреслила, що українські медичні працівники професійно справляються з процесом вакцинації. Вони знають всі протипоказання та контролюють стан людини ще деяких час після щеплення.

Нагадаємо, що в Україні за два дні вакцинували понад 1000 осіб. За словами міністра охорони здоров'я вакцинація відбувається згідно із затвердженим планом.

Також сайт "Коментарі" повідомляє, що блогер Михайло Шнайдер помітив і опублікував на своїй сторінці в Facebook підтвердження, що пост з критикою вакцини Covishield від компанії AstraZeneca просувають за допомогою підозрілих акаунтів. Кому це потрібно, читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Пенсионер

1 березня 2021, 13:48

Очень уж стрёмная эта индийская вакцина.

Срг

28 лютого 2021, 11:34

Из за подобных якобы лекарств, например, из Индии недоверие к вакцинации сохраняется- президент под камеру должен это недоверие рассеять. 1000 вакцинированных-это ни о чем. Только что бы заявить. что вакцинация проводится. У нас в прошлом году количество заболевших за 4 месяца увеличились в 10 раз! Значит где то к лету иммунитет возникнет естественным путем. А президент такими темпами ( 30 000 мес) к лету вакцинирует только 1/300 часть населения !?!

V

28 лютого 2021, 10:14

Члены правительства и депутаты Рады должны первыми привиться, а президент три раза. Они очень уважаемые люди, им нужнее. А мы подождем, посмотрим.


Новини