Головна Новини Суспільство події В Україні за два дня вакцинували понад 1000 осіб
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні за два дня вакцинували понад 1000 осіб

24 лютого Україна отримала 500 000 доз вакцини Oxford / AstraZeneca

26 лютого 2021, 01:11
Поділіться публікацією:

Станом на 25 лютого за підсумками двох днів вакцинації від коронавірусу в Україні прищепили понад 1000 осіб. Про це заявив глава МОЗ Максим Степанов в ефірі "Право на владу"

В Україні за два дня вакцинували понад 1000 осіб

Вакцинація (фото з відкритих джерел)

"Зараз це +1179 осіб вакцинували. Ми каскадним способом розгортаємо цю вакцинацію, щоб не було програмних помилок. Тому що для нас важливий не старт вакцинації, для нас важливий весь процес вакцинації, щоб ми досягли тих цифр, до яких ми прагнемо — це 60% , — сказав він.

За словами міністра, зараз сформовані відповідні мобільні бригади, які вакцинують.

"Перший етап — ми вакцинуємо мобільними бригадами. Кожен день ця цифра буде збільшуватися і збільшуватися в рази ", — сказав він.

Степанов обіцяє, що днями українці побачать "зовсім інші цифри", а вакцинація відбувається згідно із затвердженим планом.

Відзначимо, 25 лютого, в столиці розпочався процес вакцинації від коронавірусу препаратом Oxford / AstraZeneca, наданим Міністерством охорони здоров'я. Одним з перших отримав щеплення завідувач відділенням інфекційної реанімації Олександрівської клінічної лікарні Олексій Куценко. Він уже хворів коронавірусів в листопаді.

У Харківську область увечері 24 лютого доставили перші 30 400 доз вакцини CoviShield. Як повідомили в прес-службі Харківської ОДА, препарати доставили на обласний аптечний склад і ними в першу чергу прищеплять медиків.

Нагадаємо, в Україні зробили перше щеплення від коронавірусу. Процес масової вакцинації почав лікар-реаніматолог Євген Горенко з Черкас. Він безпосередньо працює з людьми, хворими COVID-19, в одному з відділень Черкаської обласної лікарні.

Повідомляється, що після того, як Євген зробив щеплення, ще 30 хвилин за ним спостерігали медпрацівники. Варто відзначити, що Черкаська область одна з перших отримала вакцину проти коронавірусу кількістю 16 200 доз.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини