Головна Новини Суспільство права людини Звільнення Тупицького: справа дійшла до суду
commentss НОВИНИ Всі новини

Звільнення Тупицького: справа дійшла до суду

Екс-глава КСУ виконує попередню обіцянку звернутися до Верховного Суду

30 березня 2021, 14:07
Поділіться публікацією:

Позбавлений статусу судді Олександр Тупицький, який раніше очолював Конституційний суд України, подав позов про оскарження своєї долі. Про наявність подібного документа поінформували у Верховному Суді.

Звільнення Тупицького: справа дійшла до суду

Тупицький після звільнення звернувся до Верховного Суду. Фото: Рубрика

Нагадаємо, з 27 березня кілька суддів Конституційного суду України втратили свої повноваження. Таке рішення прийняв глава української держави Володимир Зеленський. Скасувавши укази про призначення Олександра Касмініна та Олександра Тупицького, президент вивів протистояння з КСУ на новий рівень.

Варто зазначити, що за словами представника президента в КСУ Федора Веніславського, звільнених суддів чекає майбутнє пересічних українських громадян. Як пояснив чиновник, ці особи більше не знаходяться на довічному утриманні держави, їм не виділятиметься спеціальна охорона і т.п.

Відповідні позовні заперечення, якими заперечується указ Зеленського, у Верховному Суді отримали 29 березня. Судячи з усього, в пошуку справедливості знаходиться не тільки Тупицький, але і Касмінін. Втім, саме Олександр Тупицький в недавньому інтерв'ю обіцяв, що обов'язково звернутися в ВС, щоб оскаржити "неконституційне", на його думку, рішення.

Публікацію Верховного Суду про наявність звернення до Касаційного адмінсуду ВС вже оцінили деякі користувачі соцмереж.

Наприклад, Дмитро Сотницький вважає, що при розгляді справи обов'язково буде прийнято рішення на користь звільнених суддів. Чоловік називає указ Зеленського "президентським бєспрєдєлом". Менш чітко позначив свою позицію інший коментатор — Юрій Коробка, проте він наполягає на необхідності публічного розгляду справи.

"Актуальна справа. Ви там не тягніть з її розглядом, будь ласка. Якщо можливо, розгляд забезпечте в прямому ефірі, спасибі", — зазначив користувач.

Поки ніякої додаткової інформації крім реєстраційних номерів справ — 9901/96/21 і 9901/9 7/21 — не повідомляється. У Верховному Суді пропонують відстежувати етапи розгляду звернення в спеціальному розділі на офіційному сайті структури.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що Олександр Тупицький скаржився на тривале відсутність гарантованої суддям КСУ держохорони — ще до підписання Зеленським указу про позбавлення повноважень. Подробиці можна дізнатися в нашому матеріалі.

Також на порталі вдасться дізнатися, чому новий суддя Конституційного Суду незадоволений рівнем своєї заробітної плати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини