Головна Новини Суспільство події Новий суддя КСУ незадоволений рівнем зарплати: "надмірно велика"
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий суддя КСУ незадоволений рівнем зарплати: "надмірно велика"

Віктор Кичун вважає, що високі зарплати суддів можуть стати причиною неприязні до суддів

30 березня 2021, 11:15 comments1105
Поділіться публікацією:

Суддя Конституційного суду України Віктор Кичун називає занадто високою зарплату суддів, яка становить близько 300 тисяч гривень. Про це сказано в матеріалі видання РБК-Україна.

Новий суддя КСУ незадоволений рівнем зарплати: "надмірно велика"

Новий суддя КСУ незадоволений рівнем зарплати - фото з відкритих джерел

За його словами, зарплата суддів, яка є високою необгрунтовано, викликає загальну неприязнь до представників цієї професії і, зокрема, до самого Конституційного суду.

"Це, знаєте, теж є додатковим елементом ненависті до суддів КСУ, що вони, мовляв, отримують гігантські зарплати, а виносять такі сумнівні рішення", — сказав Кичун.

Суддя запевняє, що необхідно повернути довіру українців до Конституційного суду. Зробити це, за словами Кічуна, можна за допомогою "справедливих для суспільства" рішень.

"Треба виносити рішення, які об'єднують. Я вважаю, що таким могло б стати, наприклад, рішення про мову (мається на увазі закон" Про забезпечення функціонування української мови як державної ", — ред.)", — сказав суддя.
Він вважає, що таким чином можна продемонструвати згуртованість, уникнути груп інтересів, "щоб показати, що ми всі представники в КСУ від українського народу".
Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що напевно багато хто чув про величезні зарплати співробітників головних антикорупційних відомств України — Національного антикорупційного бюро та Національного агенства з питань запобігання корупції. Поки українці мріють про підвищення зарплат, співробітники відомств по боротьбі з корупцією заробляють десятки, а то і сотні тисяч гривень. Експерти розповіли, чому представники антикорупційних відомств отримують такі високі зарплати й чи виправдовує їх діяльність витрати на утримання з боку держави.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини