Головна Новини Суспільство права людини В ухилянтів можуть забрати житло: які умови
commentss НОВИНИ Всі новини

В ухилянтів можуть забрати житло: які умови

Стало відомо при перевищенні якої сумі штрафів, ТЦК зможе конфіскувати житло в ухилянтів.

15 липня 2024, 13:30
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Якщо ухилянт від військового обліку отримає штрафи на суму понад 160 тис. гривень, у неї можуть конфіскувати житло, щоб сплатити штраф. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Судово-юридична газета".

В ухилянтів можуть забрати житло: які умови

В ухилянтів можуть забрати житло. Фото з відкритих джерел

Згідно з новим законом про мобілізацію, 16 липня закінчується термін оновлення даних військового обліку. Якщо особа військовозобов'язаний не оновив дані, йому можуть виписати штраф від 17 до 25,5 тис. гривень. Для посадовців штраф вдвічі більший – до 59,5 тис. гривень.

Такі штрафи можуть накладатись неодноразово, а такі ухилянти потрапляють до Єдиного реєстру боржників. 

Якщо ухилянт самостійно не заплатить штраф, тоді гроші можуть бути стягнені з його банківських рахунків. Крім того, у випадку, якщо на рахунку в ухилянта недостатньо коштів, а сума боргу, яку він назбирав, перевищує 160 тис. гривень — у людини можуть конфіскувати житло.

"Якщо ухилянт "назбирає" від ТЦК штрафів на суму більше 160 тис. гривень, добровільно їх не сплатить і у нього відсутні кошти на рахунках, авто, то виконавець може звернути стягнення на єдине житло такого боржника", — повідомляє "Судово-юридична газета".

15 липня у Міністерстві оборони повідомили, що через застосунок "Резерв+", ТЦК або ЦНАП свої дані оновили понад 4 млн військовозобов'язаних. Сюди також входять 995 224 громадян, які оновили дані за останній тиждень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Міноборони пояснили, чи мобілізують усіх військовозобов'язаних після оновлення даних.

Також "Коментарі" писали, що нардеп розповів, чи продовжать терміни оновлення даних для військовозобов'язаних, які не встигнуть це зробити до 16 липня.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини