Головна Новини Суспільство права людини Стало відомо, хто найбільше постраждав від пандемії коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, хто найбільше постраждав від пандемії коронавірусу

Правозахисники помітили, що під час пандемії активно порушуються права людини у світі

7 квітня 2021, 07:50
Поділіться публікацією:

Пандемія негативно вплинула майже на всі сфери життя людини. Проте міжнародна організація Amnesty International визначила, що та хто найбільше постраждали від інфекції.

Стало відомо, хто найбільше постраждав від пандемії коронавірусу

Пандемія COVID-19 світі: хто постраждав найбільше. Фото: cdn.profile.ru

Виявилося, що поширення коронавірусу негативно вплинуло на можливості та права людини у світі. Експерти відзначають масове зростання випадків дискримінації вразливих верств населення.

Відповідно до звіту, найсильніше постраждали жінки, представник ЛГБТ-спільноти, біженці, трудові мігранти, працівники охорони здоров’я, люди, зайняті в тіньових секторах економіки.

"Пандемія COVID-19 різко оголила й підсилила нерівність всередині країн та між ними, а також продемонструвала кричуще нехтування наших лідерів загальнолюдськими цінностями", – підкреслила генеральний секретар Amnesty International Аньєс Калламар.

Окрім того, правозахисники помітили, що з пандемією та самоізоляцією збільшилася кількість домашнього насильства.

За спостереженнями організації близько десяти європейських країн відступили від Конвенції з прав людини в спробах боротися з коронавірусом. На думку правозахисників, такі заходи не відповідали потенційній епідемічній загрозі.

Нагадаємо, що вакцина від коронавірусу виробництва Pfizer з’явиться в Україні. Коли саме це станеться та за яких умов, читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" повідомляє про масштаби смертності в результаті захворюваності на коронавірус. Скільки людей заразилося? Скільки загинуло? В яких країнах найгостріша ситуація? Нові дані світової статистики дивіться в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини