Головна Новини Суспільство події Пандемія коронавірусу: світ перетнув нову позначку
commentss НОВИНИ Всі новини

Пандемія коронавірусу: світ перетнув нову позначку

Стало відомо про масштаби смертності в результаті захворюваності на коронавірус - нові дані світової статистики

6 квітня 2021, 19:57
Поділіться публікацією:

Кількість загиблих у результаті захворювання на коронавірус у світі у вівторок, 6 квітня 2021 року, перевищила 3 мільйони. Такі дані передає Reuters.

Пандемія коронавірусу: світ перетнув нову позначку

Коронавірус. Фото з відкритих джерел

Повідомляється, що смертність від COVID-19 в усьому світі знову зростає, особливо в Бразилії та Індії.

Чиновники з систем охорони здоров'я причинами цього називають більш агресивні варіанти вірусу, які були вперше виявлені в Сполученому Королівстві і Південній Африці, а також громадську втому від карантину та інших обмежень.

Згідно з підрахунками Reuters, глобальна кількість загиблих від коронавірусу досягла 2 мільйонів осіб лише за рік. Наступний же мільйон смертей було зафіксовано приблизно через три місяці.

Зазначається, що Бразилія лідирує за середньодобовими показниками кількості нових смертей і на неї кожного дня припадає одна з чотирьох смертей у світі.

Додамо, що Всесвітня організація охорони здоров'я вже визнала важкий стан країни через коронавірус, заявивши, що Бразилія знаходиться в дуже критичному стані і з перевантаженою системою охорони здоров'я.

У понеділок про рекордне зростання кількості інфікувань COVID-19 повідомила й Індія. Вона стала другою країною після США, яка реєструє понад 100 000 нових випадків щодня. Махараштра, найбільш постраждалий штат Індії, почав закривати торговельні центри, кінотеатри, бари, ресторани, оскільки лікарні переповнені пацієнтами.

В європейському ж регіоні, який включає 51 країну, найвища загальна кількість смертей склала майже 1,1 мільйона. Так, на п'ять європейських країн, включаючи Великобританію, Росію, Францію, Італію і Німеччину, припадає близько 60% усіх випадків смертей від коронавірусу в Європі.

А ось у Сполучених Штатах зареєстровано найбільшу кількість смертей серед всіх країн світу — 555 000. На їх частку припадає близько 19% смертей від COVID-19 у світі.

Згідно з останніми даними дослідницької компанії Our World in Data, не менше 370,3 мільйона осіб, або майже 4,75% світового населення отримали разову дозу вакцини від COVID-19 станом на 4 квітня 2021 року.

Раніше повідомлялося, що в Україні темпи вакцинації поки що не дають позитивних прогнозів. Але сьогодні стало відомо, що в нашій країні повинна з'явитися ще одна вакцина проти коронавірусу — Pfizer . Вже укладено контракт на поставку 10 мільйонів доз.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини