Головна Новини Суспільство події В Україні з’явиться вакцина від коронавірусу компанії Pfizer – МОЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні з’явиться вакцина від коронавірусу компанії Pfizer – МОЗ

Очільник МОЗ Максим Степанов повідомив, коли в Україні з'явиться вакцина від коронавірусу виробництва Pfizer

6 квітня 2021, 19:26
Поділіться публікацією:

Вакцина від коронавірусу виробництва Pfizer з’явиться в Україні. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

В Україні з’явиться вакцина від коронавірусу компанії Pfizer – МОЗ

Вакцина проти коронавірусу. Фото з відкритих джерел

За його словами, переговори тривали кілька місяців.

"Сьогодні Pfizer нарешті зі свого боку підписала рамковий договір про постачання в Україну 10 мільйонів доз вакцин, — йдеться у повідомленні Степанова. — Ми очікуємо, що перші партії за цим контрактом почнуть надходити вже найближчими місяцями, а всі 10 мільйонів доз будуть поставлені протягом 2021 року".

Нагадаємо, наприкінці весни для України заплановано повноцінний старт другого етапу вакцинації населення від коронавірусу. Однак є вірогідність того, що препарату Covishield, яким робили щеплення спочатку, серед медичних запасів не виявиться. У Міністерстві охорони здоров'я детально роз'яснили, чим же будуть вакцинувати українців повторно.

Попри те, що в Україні вже є ще один препарат від коронавірусної хвороби — китайська CoronaVac, отримати друге щеплення нею українці не зможуть. Препарати розроблені на різній основі, що не дозволяє їм ефективно замінити один одного.

Раніше повідомлялося, що розробники вакцин проти коронавірусу продовжують працювати над удосконаленням своїх препаратів. Так, у компаніях BioNTech і Pfizer повідомляють про те, що їхня вакцина демонструє 100-відсоткову ефективність при застосуванні для неповнолітніх.

За словами гендиректора компанії Pfizer Альберта Бурли, розробники сподіваються, що незабаром їхня вакцина буде широко використовуватися для щеплень дітей шкільного віку. Бізнесмен навіть назвав приблизні терміни — поки не почнеться новий навчальний рік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини