Головна Новини Суспільство права людини Петиція про введення вегетаріанських та веганських сухих пайків для ЗСУ набрала необхідну кількість голосів
commentss НОВИНИ Всі новини

Петиція про введення вегетаріанських та веганських сухих пайків для ЗСУ набрала необхідну кількість голосів

Петиція про введення веганських та вегетаріанських сухих пайків буде розглянута Зеленським.

21 вересня 2022, 21:24
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:








На сайті президента України петиція "Про введення вегетаріанських та веганських сухих пайків для Збройних Сил України" набрала 25 тисяч необхідних підписів. Тепер Володимир Зеленський має відповісти на неї. Про це пише видання "Коментарі" з посиланням на сайт президента України.

Петиція про введення вегетаріанських та веганських сухих пайків для ЗСУ набрала необхідну кількість голосів

Петиція військового набрала необхідну кількість голосів. Фото з відкритих джерел

Петицію ініціював військовий Павлов Петро Михайлович 27 червня на сайті президента. Автор петиції повідомляє, що в сучасних армій світу є вегетаріанські або веганські альтернативи звичайним сухим пайкам для військових. До таких країн відносять більшість членів НАТО, насамперед США, Сполучене Королівство, Туреччина, Франція та інші.

Цікаво, що така їжа підійде не тільки веганам чи вегетаріанцям, а й тим у кого є проблеми з засвоєнням лактози, шлунково-кишковим трактом, алергіями. Окрім того, такі рослинні сухпайки можуть вживати і релігійні люди під час посту.

Петицію підтримують і інші військові. Серед таких є український боєць Павло Вишебаба, який звернувся з проханням допомогти веганам та вегетаріанцям з харчуванням у ЗСУ.

Петицію про введення рослинних альтернатив до сухпайків підтримала значна кількість відомих людей. Серед них Олександр Чемеров, колишній учасник гурту "Димна Суміш" та проєкту The Gitas, який наразі виступає з концертами для українських військових. До поширення петиції додався львівський репер VovaZIL'Vova, співачка Jerry Heil та інші.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські військові записали відеозвернення з проханням підписати петицію про введення вегетаріанських та веганських сухих пайків для ЗСУ.

Також "Коментарі" писали, як українські військові влучили в танк з неймовірної відстані у 10 км.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини