Головна Новини Суспільство права людини ЛГБТ-українці зможуть бути донорами крові — ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

ЛГБТ-українці зможуть бути донорами крові — ЗМІ

Гомосексуальні стосунки вилучили зі списку заборонених критеріїв для донорства крові

15 квітня 2021, 21:16
Поділіться публікацією:

Україна стала ще на крок ближчою до більш цивілізованого світового співтовариства. Цього разу — в плані зрівняння прав і свобод людини.

ЛГБТ-українці зможуть бути донорами крові — ЗМІ

ЛГБТ-українці зможуть стати донорами крові. Фото з відкритих джерел

Відтепер представники ЛГБТ-суспільства зможуть нарівні з іншими ставати донорами плазми в медичних установах. Про це повідомляє "Зміна", посилаючись на експерта-правозахисника ЛГБТ.

За інформацією, яка надійшла від фахівця Андрія Кравчука, гомосексуальність більше не входить до критеріїв, які унеможливлюють донорство крові. Про це свідчить оновлений Порядок медобстеження донорів.

У графі "сексуальність" нині зазначена лише "ризикована сексуальна поведінка". Вважається, що цей фактор є досить серйозним, адже через кров передається чимало інфекцій, в тому числі отриманих статевим шляхом.

ЛГБТ-українці зможуть бути донорами крові — ЗМІ - фото 2

При цьому із так званої "Анкети донора" також вилучено питання про сексуальну орієнтацію.

Варто зазначити, що на вебпорталі Міністерства охорони здоров'я необхідний документ поки відсутній, однак з ним можна ознайомитися на ресурсі "Ліга: Закон". Цікаво, що зміни, які стосуються донорства крові від представників ЛГБТ, внесені у правила ще з початку лютого 2021 року.

Зауважимо, що деякі медустанови, які займаються збором донорської плазми, дійсно обмежували гомосексуальних людей у праві здати кров.

Як інформує "Фокус", Харківський обласний центр служби крові досі повідомляє відвідувачам сайту, що люди, які перебувають у ЛГБТ-відносинах, не допускаються до донорства. Цікаво, що гомосексуалів поставили в один ряд із людьми, які надають сексуальні послуги, і наркозалежними. 

ЛГБТ-українці зможуть бути донорами крові — ЗМІ - фото 3

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що в Миколаєві нещодавно погрожували підірвати дружню до ЛГБТ організацію. Які причини призвели до цього і чим закінчилася ситуація, ви можете дізнатися в нашому матеріалі.

Також рекомендуємо ознайомитися з результатами дослідження про самопочуття гомосексуальних підлітків в українських школах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини