Головна Новини Суспільство Екологія Величезну тварину викинуло на берег: це сталось вперше за 100 років
commentss НОВИНИ Всі новини

Величезну тварину викинуло на берег: це сталось вперше за 100 років

Гігантську істоту вагою близько 20 тонн викинуло на один із пляжів Уругваю.

28 вересня 2023, 15:05 comments3547
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

На одному з берегів Уругваю на території заповідника Керайвата знайшли тіло істоти вагою 20 тонн. За словами представника заповідника Хуліо Медіни таке відбувається вперше за 100 років.

Величезну тварину викинуло на берег: це сталось вперше за 100 років

На березі Уругваю знайшли тіло синього кита. Фото з відкритих джерел

Директор департаменту водних ресурсів Уругваю Хайме Коронель розповів, що тварина з ряду китоподібних була знайдена мертвою на пляжі поблизу міста Артіллерос. Згодом біологи визначили, що мертва істота – це синій кит довжиною понад 15 метрів. За їх висновками тварина загинула щонайменше за 10 днів до виявлення її тіла.

Представник природного заповідника Керайвота Хуліо Медіна розповів, що востаннє тіло великого синього кита на цих пляжах знаходили понад 100 років тому. Місцеві ЗМІ та представники уряду Уругваю назвали знахідку незвичною та дивовижною.

Наразі причина смерті кита залишається невідомою. Очікується, що найближчим часом фахівці проведуть розтин тварини, щоб з’ясувати можливу причину загибелі.

Нагадаємо, що синій кит – це найбільша тварина в історії нашої планети. Її довжина може сягати понад 32 м, а вага близько 160 тонн, що відповідає вазі 40 слонам. Наприклад серце синього кита може важити 600 кг. Тварини є довгожителями, і наразі науково підтверджений вік кита сягає 110 років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що синій кит може втратити перше місце у рейтингу найважчих тварин в історії. Вчені знайшли істоту, яка може бути найважчою серед тварин за всю історію Землі.

Також "Коментарі" писали про екологічну катастрофу в Австралії, де прироохоронники повинні були робити евтаназію дельфінам.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини