Головна Новини Суспільство Екологія Катастрофа в Австралії: прироохоронники зробили евтаназію дельфінам
commentss НОВИНИ Всі новини

Катастрофа в Австралії: прироохоронники зробили евтаназію дельфінам

Дельфіни гринда викинулись на узбережжя Австрії, після допомоги волонтерів та прироохоронників були прийнято рішення про евтаназію тварин.

27 липня 2023, 18:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

25 липня на австралійському пляжі Чейнс виявили близько 100 дельфінів, які застрягли на мілині. Волонтери намагались врятувати тварин, однак понад 50 загинуло природнім чином, а ще 46 дельфінам зробили евтаназію. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Facebook Служби парків і дикої природи Західної Австралії.

Катастрофа в Австралії: прироохоронники зробили евтаназію дельфінам

Стадо дельфінів гринда в Австралії. Фото з відкритих джерел

Співробітники служби охорони парків та дикої природи виявили стадо чорних дельфінів, які відомі під назвою гринда. Ці дельфіни мають темне забарвлення. Їх маса тіла близько 800 кг, однак окремі особини досягають ваги у три тонни. Довжина гринд варіюється від 3 до 8 метрів.

Ці дельфіни пливли убік узбережжя австралійського пляжу та гинули на мілководді. Працівники Служби парків і дикої природи повідомили, що в на момент виявлення 51 гринда загинула. Решту 46 китоподібних намагались врятувати волонтери.

Волонтери носили відра з водою, щоб облити дельфінів, які ще були живі. Водночас трактор був використаний для транспортування мертвих тварин на пісок, де вчені почали брати зразки жиру та зубів, щоб спробувати зрозуміти, чому ссавці опинилися на мілині. Спочатку зусилля волонтерів та співробітників австралійських служб принесли бажаний результат – їм вдалося заштовхнути тварин в океан і безпечно направити їх на глибші води. Однак згодом гринди почали знову пливти у бік пляжу.

"Ветеринари завершили оцінку тварин, які знову опинились на пляжі Чейнс. На жаль, довелося прийняти рішення про евтаназію дельфінів, щоб не продовжувати їхні страждання. Це було важким рішенням", – йдеться у повідомленні Служби парків і дикої природи.

Катастрофа в Австралії: прироохоронники зробили евтаназію дельфінам - фото 2
Катастрофа в Австралії: прироохоронники зробили евтаназію дельфінам - фото 3
Катастрофа в Австралії: прироохоронники зробили евтаназію дельфінам - фото 4
Катастрофа в Австралії: прироохоронники зробили евтаназію дельфінам - фото 5
Катастрофа в Австралії: прироохоронники зробили евтаназію дельфінам - фото 6

Вчені вважають, що причиною трагедії міг стати стрес або хвороба стада. Науковці виключили, що тварини тікали від хижаків, тому загинули на мілководді.

"Той факт, що вони були зібрані й застрягли таким чином, викликає здивування. Зі стадом відбувається щось, чого ми не розуміємо", — сказала доктор Ванесса Піротта з Університету Маккуорі.

Загалом загинуло 97 дельфінів. Найбільша подібна трагедія в історії відбулась у 1996 році в Дансборо, тоді загинуло 320 чорних дельфінів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вчені зафіксували дивну поведінку акул: на них вплинув кокаїн у воді.

Також "Коментарі" писали про вчених NASA, які попереджають людство про безпрецедентні зміни в усьому світі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини