Головна Новини Суспільство Екологія Вчені зафіксували дивну поведінку акул: на них вплинув кокаїн у воді
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені зафіксували дивну поведінку акул: на них вплинув кокаїн у воді

У США вчені помітили дивну поведінку акул, які споживають кокаїн з місцевих вод

24 липня 2023, 13:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Вчені виявили, що акули поблизу Флориди поводяться незвично — рухаються нескоординовано, крутяться колами, підпливають до людей, хоча зазвичай уникають їх. Висновки дослідників показують, що акули були під дією кокаїну. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

Вчені зафіксували дивну поведінку акул: на них вплинув кокаїн у воді

Вчені виявили дивну поведінку акул через кокаїн. Фото з відкритих джерел

Дивну поведінку акул описали британський морський біолог Том Хірд та інженер-еколог з Трейсі Фанара. Вчені помітили, що до дайверів підійшла акула-молот, яка плавала біля узбережжя США, проте вона зазвичай уникає людей. Вони також спостерігали, як піщана акула плаває колами, ніби фокусуючись на уявному об’єкті. Дослідники провели експерименти, кидаючи манекени у воду, щоб побачити, що зроблять акули. Багато з них відреагували агресивно.

Вчені дійшли висновку, що акули могли перебувати під дією наркотиків. Адже Флорида є важливим пунктом для контрабанди різних психоактивних речовин з Південної Америки до США. Пакунки з кокаїном, загорнуті у фольгу, часто потрапляють у воду, оскільки їх гублять у морі або викидають за борт торговці, які тікають від правоохоронних органів.

"Все, що ми використовуємо, все, що ми виробляємо, все, що ми вводимо в наші тіла, потрапляє в наші стічні води та природні водойми, і ці водні організми, від яких ми залежимо, щоб вижити, піддаються цьому", — заявила Трейсі Фанара.

За словами вчених, кокаїн діє на акул так само, як котяча м’ята на котів та "розпалює їх мозок". Дослідники пояснюють, що поки вони спостерігали за акулами та знімали їх поведінку, то зафіксували два моменти, коли на берег викидало пакунок з наркотиками.

"Це як гра дженга, де ми на вершині. Ми перебуваємо в розпалі шостого масового вимирання, і чим більше хімікатів ми вводимо в обіг, тим радикальніші зміни ми бачимо. У якийсь момент ця вежа завалиться", — вважає Фанара.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що американський рибалка зафіксував на камеру, як він ловить акулу, однак в якийсь момент її проковтнула інша риба.

Також "Коментарі" писали про акулу, яка вбила росіянина в Єгипті. Туристи зафіксували момент нападу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Марта

24 липня 2023, 15:26

Хіх, оце акули кайфують =)


Новини