Головна Новини Суспільство Екологія Вчені знайшли найважчий вид тварин за всю історію Землі
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені знайшли найважчий вид тварин за всю історію Землі

Синій кит можна втратити перше місце у рейтингу найважчих тварин в історії.

3 серпня 2023, 14:30 comments1081
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Вчені в останньому номері наукового журналу Nature описали скелет доісторичного кита, який може стати найважчою твариною, яка коли-небудь жила на планеті. 

Вчені знайшли найважчий вид тварин за всю історію Землі

Perucetus colossus

Вченим важко оцінити вагу доісторичної тварини, виходячи лише з її скелета. На сьогодні відомо, що найважчою твариною в історії Землі є синій кит (Balaenoptera musculus). Однак величезні кістки хребців та інші скам’янілості, виявлені в Перу понад 10 років тому, можуть переписати підручники.

Вид доісторичних гігантських китів отримав назву Perucetus colossus (Перусітус кольосус), що означає колосальний перуанський кит. Скам'янілості датовані 38 мільйонами років. Довжина тіла особини становила близько 20 м.

"Основна особливість цієї тварини є  її рекордна вага, яка свідчить про те, що еволюція може створити організми з характеристиками, які виходять за межі нашої уяви", — сказав палеонтолог та автор дослідження Джованні Біануччі.

Згідно з розрахунками вчених мінімальна вага Perucetus colossus 85 тонн, однак максимальні розміри становлять до 340 тонн, що значно перевищує синього кита, вагу якого описують в межах 100-150 тонн, хоча найбільший відомий кит важив 190 тонн. Однак Синій кит залишається найбільшою твариною на планеті, адже довжина деяких особин досягає 33 метрів. Якщо рахувати сухопутних тварин, то найважчим вважається Аргентинозавр, який жив 95 млн тому. Його вага оцінюється у 76 тонн.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, про катастрофу в Австралії: прироохоронники зробили евтаназію дельфінам.

Також "Коментарі" писали, що Росія вимагає від Норвегії 440 млн рублів компенсації та заявила про "нахабство та неповагу".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини