Головна Новини Суспільство Екологія Вчені знайшли новий вид змій, який виявився найважчим
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені знайшли новий вид змій, який виявився найважчим

Найважчу і одну з найдовших змій у світі вчені виявили в Південній Америці.

22 лютого 2024, 16:33 comments1341
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

До цього часу науковці вважали, що існує лише один вид зелених анаконд. Однак генетичні дослідження показали, що на планеті є ще один вид цих великих змій, які можуть сягати до 250 кг та мати довжину близько семи метрів.

Вчені знайшли новий вид змій, який виявився найважчим

Північна зелена анаконда. Фото з відкритих джерел

Дослідники близько 20 років вивчали зразки анаконд з дев’яти країн Південної Америки і лише зараз змогли встановити, що існує новий вид зелених анаконд.

"Це було сюрпризом, але раніше цього ніхто не міг виявити", — сказав дослідник та професор Університету Квінсленда Браян Г. Фрай.

Вчені пояснюють, що два види мають ідентичний зовнішній вигляд і їх неможливо відрізнити. Однак генетична відмінність між ними становить 5,5%. Вчені вказують, що генетична відмінність між людиною та шимпанзе всього 2%. Також генетичні дослідження показали, що два види зелених анаконд розділились майже 10 млн років тому.

Перший вид відомий під назвою Eunectes murinus або ж південна зелена анаконда зустрічається в Бразилії, Болівії та Перу. Другий вид, який нещодавно відкрили, отримав назву Eunectes akayima або північна зелена анаконда. Ареал проживання змій цього виду розташований в Еквадорі, Колумбії, Венесуелі, Суринамі, Французькій Гвіані та Тринідаді.

Вчені зазначають, що ці гігантські змії надзвичайно важливі для місцевої екосистеми та дуже чутливі до зміни клімату. Це відкриття може мати велике значення для збереження природи в цьому регіоні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вчені відкрили абсолютно новий клас життя.

Також "Коментарі" писали, що білим ведмедям загрожує вимирання через зміни клімату на планеті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини