Головна Новини Суспільство Екологія Помре мільярд людей: вчені зробили тривожний прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Помре мільярд людей: вчені зробили тривожний прогноз

Вчені прогнозують масштабну катастрофу через зміну клімату у якій помре мільярд людей.

9 жовтня 2023, 18:03 comments7556
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У новому дослідженні, опублікованому в науково журналі Energies, вчені попереджають про надзвичайно тривожні наслідки зміни клімату. За їх підрахунками до 2100 року на планеті помре близько мільярда людей через кліматичні катастрофи.

Помре мільярд людей: вчені зробили тривожний прогноз

Вчені прогнозують масштабну катастрофу через зміну клімату: помре мільярд людей

Аналітики підрахували, що до 2100 року температура на планеті буде на два градуси вище у порівнянні з доіндустріальною епохою, або на один градус вище ніж сьогодні. Таким чином людство спалить за цей період трильйон тонн викопного палива.

Вчені Джошуа Пірс із Західного університету в Канаді та Річард Парнкутт з Університету Граца в Австрії розглянули 180 наукових статей про смертність людей від зміни клімату. На основі отриманих даних вони встановили "правило 1000 тонн", яке означає, що кожна тисяча тонн вуглецю, яке спалює людство опосередковано прирікає на смерть одну людину.

Базуючись на цьому правилі вчені прогнозують, що збільшення середньої глобальної температури на 0,1 градуса призведе до смерті 100 млн людей, а збільшення на 1 градус до загибелі одного мільярда.

Наразі ООН повідомляє, що зміна клімату забирає життя близько 13 млн людей кожного року. Однак підрахунок складний, адже зміна клімату має різні фактори впливу, наприклад неврожаї, посухи, повені, екстремальні погодні умови, лісові пожежі та підвищення рівня моря.

Вчені вказують, що їх модель ще потребує детальнішого вивчення та удосконалення. Однак за словами науковців вона дозволяє кількісне визначення викидів перетворити у вигляд людських життів, що робить цифри більш сприятливими для громадськості та підкреслює неприйнятність нашої бездіяльності щодо зміни клімату.

"Оскільки прогнози кліматичних моделей стають все більш чіткими, шкоду, яку ми завдаємо нашим дітям і майбутнім поколінням, все частіше можна розглядати як продукт наших дій", — вважає Річард Парнкутт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що новий шлях Росії доставляти нафту загрожує катастрофою.

Також "Коментарі" писали, що вперше за 100 років величезну тварину викинуло на берег.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ермаков

9 жовтня 2023, 18:02

Обычный человек будущего не знает. Все надеются на лучшее. Мир играется войной РФ против Украины, не принимает активных и решительных действий закончить войну, разоружить агрессивные страны (РФ, Северная Корея, Иран…) и заняться безопасностью нашего ближайшего будущего. В информационном поле Вселенной находится информация на десятилетия вперед. Учитывая, что коррективы в будущие процессы вносятся постоянно высшими силами, то не вся информация будущего точна. На сегодня в информационном поле Вселенной имеется следующий прогноз. Ближайший проблемный год будет 2034. Он будет заканчиваться землетрясениями, извержениями вулканов и всеми сопутствующими им явлениями. От природных катаклизмов погибнет более 20 миллионов человек. В Москве может погибнуть более 3 миллионов человек, и такой город перестанет существовать. Огромные катаклизмы пройдут в США в районе самого мощного вулкана. Убытки будут огромные и экономика некоторых стран резко упадет. Радиация в некоторых районах от взрывов атомных станций и ядерных боеголовок увеличится в 50-70 раз. Отсюда вытекает необходимость быстрейшей ликвидации всего ядерного оружия и создания безопасных атомных станций. Ко всему этому потепление климата усилится, резко возрастет проблема с количеством и качеством воды и пищи. Более 5 миллиардов человек будет страдать от голода в 2035 году, погибнет от голода 5 миллионов человек, погибнет от некачественной воды и недостатка воды 5 миллионов человек. Человечество не готово преодолеть будущие природные катаклизмы и власть не принимает активных действий преодоления будущих проблем, поэтому страдать будут все и бедные и богатые. А впереди еще возможные катаклизмы 2054, 2062 и 2100 годов.


Новини