Головна Новини Суспільство Екологія На території Чорнобиля виявили загадкові сліди: експерти знайшли пояснення
commentss НОВИНИ Всі новини

На території Чорнобиля виявили загадкові сліди: експерти знайшли пояснення

Завдяки відсутності людей, Чорнобильська зона стала сприятливим місцем для дикої природи. Тут живуть дикі коні, корови, лосі, рисі, зубри, а тепер ще один новий вид ссавців.

11 квітня 2024, 13:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Співробітники Чорнобильського заповідника виявили сліди тварини, яку ніколи раніше не бачили у цій місцевості. Згодом експерти з’ясували, що вони належать шакалу звичайному або золотому.

На території Чорнобиля виявили загадкові сліди: експерти знайшли пояснення

Чорнобильська атомна електростанція. Фото з відкритих джерел

У Facebook Чорнобильського Радіаційно-екологічного заповідника опублікували допис з фотографіями слідів шакала, які знайшли поблизу покинутого села Луб’янка. Як пояснюють фахівці, це новий вид тварин для території Полісся.

Сліди шакалів мають характерні мітки, зокрема зрощені подушечки середніх пальців передніх лап. Шакали – це хижаки з роду вовків. Тварини на них схожі, однак шакали мають менший розмір, а також коротші кінцівки та більш загострену та вужчу морду. Найпоширенішим видом є шакал звичайний, представників якого можна зустріти в північних районах Африки, Азії та південно-східної Європи. 

Шакали переважно харчуються падаллю, але можуть також вживати рослини та живих тварин. Часто займає антропогенні райони, завдяки чому розширив свій ареал, і у 2024 році навіть був помічений у Чорнобильській зоні відчуження. Наразі співробітник заповідника змогли лише сфотографувати сліди тварини, проте деякі фахівці бачили шакалів на власні очі.

Фахівці не можуть казати, чи стане шакал постійним мешканцем території Чорнобиля, або ж це тимчасове явище. Крім того, невідомо, який вплив шакал матиме на інших тварин, які також активно заселяли Чорнобильську зону останні майже 40 років.

Аварія на Чорнобильській атомній електростанції 1986 року стала найбільшою техногенною катастрофою та перетворила забруднені території на зону відчуження. Рівень радіації залишається високим у багатьох місцях майже через 40 років, але відсутність людей стало сприятливим місцем розквіту для дикої природи.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вчені виявили в Чорнобилі істот на яких не впливає місцева радіація.

Також "Коментарі" писали про відкриття вчених у чорнобильській зоні, яке може допомогти у боротьбі з раком.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини