Головна Новини Суспільство події Звільнення Фаріон на паузі: Львівська політехніка видалила повідомлення
commentss НОВИНИ Всі новини

Звільнення Фаріон на паузі: Львівська політехніка видалила повідомлення

Міністр освіти та науки також прибрав зі свого облікового запису копію документа

17 листопада 2023, 15:04 comments1303
Поділіться публікацією:

Як повідомляє портал "Коментарі", Національний університет "Львівська політехніка" прибрав з офіційних сторінок повідомлення про звільнення скандального професора кафедри української мови Ірини Фаріон. Копія наказу про звільнення мовознавця більше не відображається на офіційних ресурсах вишу. Вона зникла буквально наступного дня після оприлюднення. Міністр освіти і науки Оксен Лісний також відредагував свою посаду і видалив фото копії документа про звільнення Фаріон.

Звільнення Фаріон на паузі: Львівська політехніка видалила повідомлення

Ірина Фаріон. Фото: із відкритих джерел

Копія наказу про звільнення Фаріон з'явилася на офіційному сайті університету та на сторінці у Facebook 15 листопада. У документі повідомлялося, що Фаріон звільнено з 16 листопада. Втім, зараз сторінка із повідомленням про звільнення Фаріон на сайті політехніки доступна лише у кеші Google.

Сайт ZAXID.NET повідомляє, що в університеті поки що вирішили утриматися від коментарів із цього приводу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Служба безпеки України (СБУ) розпочала кримінальне провадження та призначила низку експертиз із висловлювань та публікацій колишнього народного депутата, лінгвістки Ірини Фаріон. Через її різкі випади на адресу російськомовних бійців ЗСУ, а також "зливу" російським спецслужбам проукраїнськи налаштованого студента з Криму, Фаріон наказом ректора Національного університету "Львівська політехніка" звільнили з посади професора кафедри української мови. На що вона заявила, що через суд оскаржуватиме своє звільнення. Про що говорить ситуація, що виникла з Фаріон та навколо Фаріон? Як події можуть розвиватись далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи є в Україні мовна проблема і чому люди довіряють президентові: соціологи зрозуміли.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини