Головна Новини Суспільство події Знову будуть черги на кордоні України та ЄС: із чим це пов'язано
commentss НОВИНИ Всі новини

Знову будуть черги на кордоні України та ЄС: із чим це пов'язано

7 березня можуть бути черги на кордоні України з Польщею, Словаччиною та Угорщиною

6 березня 2023, 16:15 comments10504
Поділіться публікацією:

У вівторок, 7 березня 2023 року, з 8.00 до 22.00 можливі технічні перерви під час пропуску пасажирів на кордоні України з Польщею, Словаччиною та Угорщиною. Це пов'язано з тим, що завтра в країнах ЄС планується оновлення інформаційних систем, які використовуються у прикордонному контролі зовнішніх кордонів. Як передає видання "Коментарі", про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної прикордонної служби України.

Знову будуть черги на кордоні України та ЄС: із чим це пов'язано

На кордоні України та ЄС можливі затримки / facebook.com/DPSUkraine

"Просимо громадян врахувати цю інформацію при плануванні поїздки", – йдеться у повідомленні Держприкордонслужби.

Варто зазначити, що у переліку не згадується сусідня з Україною Румунія, яка також належить до ЄС. Очевидно, причина в тому, що ця країна, на відміну від Польщі, Словаччини та Угорщини, поки що не входить до Шенгенської зони. Відповідно порядок перетину кордону з Румунією дещо інший, хоча безвіз України з ЄС на нього теж поширюється.

Читайте також на порталі "Коментарі" — битва за Бахмут продовжує залишатися топ-темою для обговорення. За словами українського журналіста, головного редактора сайту Цензор.нет Юрія Бутусова, центр міста контролюють ЗСУ, а східна частина вже захоплена росіянами. Важливість цієї битви та її ймовірні наслідки видання "Коментарі" обговорило з експертами.

Також видання "Коментарі" повідомляло – аналітики Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що провальні атаки російських військ на Донбасі створюють добрі умови для контрнаступу ЗСУ. Про що говорить ситуація на фронтах кінця зими – початку весни? Як вона може розвиватися в найближчому майбутньому? Журналісти "Коментарів" із цими питаннями звернулися до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини