Головна Новини Суспільство події Зниклого суддю Чауса знайшли в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Зниклого суддю Чауса знайшли в Україні

Він був затриманий правоохоронцями

30 липня 2021, 16:33
Поділіться публікацією:

Українського суддю Миколу Чауса, якого викрали в Молдові, виявили в Україні. Він виявився в селі Мазурівка, що у Вінницькій області. Про це пише видання РБК-Україна, посилаючись на інформоване джерело у правоохоронних органах.

Зниклого суддю Чауса знайшли в Україні

Микола Чаус - фото з відкритих джерел

Співрозмовник підтвердив, що староста села Мазурівка повідомив, що в населеному пункті виявили громадянина Чауса Миколи Олексійовича 1966 р.н. Чаус повідомив, що він був викрадений невідомими особами і є суддею Дніпровського райсуду Києва. Після цього він був затриманий правоохоронними органами.

Нагадаємо, що скандальний колишній суддя Микола Чаус, якого звинувачують в отриманні хабара у 150 тис. доларів (він зберігав гроші в трилітрових банках, захованих на городі), у 2016 році був оголошений в міжнародний розшук. З того ж року переховувався в Молдові, де пояснювали, що екстрадиція втікача судді в Україні затягується, тому, що в Молдові проходить реформа судової системи. А 3 квітня 2021 року стало відомо про викрадення Чауса.

Генеральний прокурор Молдови Олександр Стояногло раніше заявляв, що до викрадення Чауса причетні державні українські відомства. Однак в МЗС України спростували цю інформацію і заявили про участь третьої сторони в розслідуванні справи Молдовою.

Сам Чаус записував відеоролик, в якому особисто повідомляв про власне самопочуття і найближчі плани. Під час своєї промови Чаус запевняв, що з ним все в порядку, навіть жартуючи над присутністю всіх кінцівок і щелепи.

На думку керівника Центру правового аналізу та дослідження політичних ризиків Михайла Дяденко, ситуація з т.зв. "викраденням Чауса" є надзвичайно скандальною для України незалежно від того, хто вчинив відповідні неправові дії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини