Головна Новини Суспільство події Зміна карантинного зонування: яка область «пожовтіє» із 25 квітня
commentss НОВИНИ Всі новини

Зміна карантинного зонування: яка область «пожовтіє» із 25 квітня

Наступною «червону» зону карантину покине Одеська область

24 квітня 2021, 14:37 comments1062
Поділіться публікацією:

Карантинне зонування в Україні змінюється зі швидкістю світла. Ще недавно в Міністерстві охорони здоров'я тільки анонсували вихід кількох регіонів із "червоної" зони, як вже стали відомі точні дані. За повідомленням міністра Кабміну Олега Немчинова, з опівночі неділі, 25 квітня, до "жовтих" регіонів України приєднається Одеська область.

Зміна карантинного зонування: яка область «пожовтіє» із 25 квітня

Одеська область 25 квітня покине "червону" зону карантину. Фото із відкритих джерел

Таке рішення було прийнято членами Держкомісії, яка розглядає питання техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Дані МОЗ демонструють значне зменшення кількості госпіталізацій хворих на коронавірус до медустанов регіону. За останні три дні мінімальний показник досяг позначки в 57,4 (на 100 тисяч населення).

Також графік свідчить, що в цілому Одещина демонструє зниження загальної кількості нових випадків захворювання. Крім цього, за попередню добу відразу на 5% зменшився коефіцієнт завантаженості кисневих ліжок для пацієнтів. Зараз ця цифра знаходиться на рівні 63,4% (критична межа — 65%).

Нагадаємо, що раніше в Мережі з'явилися прогнози МОЗ щодо карантинного зонування на найближчий тиждень. За словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, зовсім скоро "червону" карантинну зону повинні покинути відразу шість регіонів.

І хоча чиновник анонсував, що першим претендентом на "вихід", швидше за все, виявиться столиця, Одеській області вдалося її "випередити".

Таким чином вже з 25 квітня "жовтим" кольором на "карантинному світлофорі" і найслабшими обмеженнями зможуть похвалитися відразу п'ять регіонів. Одещина приєднається до Херсонської, Івано-Франківської, Закарпатської та Чернівецької областей.

Раніше "Коментарі" повідомляли, чи довго ще, на думку епідеміолога, Україні доведеться жити в стані карантину.

Також на порталі ви можете прочитати, що в Міністерстві охорони здоров'я думають про відвідування церков на Великдень, який пройде в карантинних умовах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини