Головна Новини Суспільство медицина У МОЗ розповіли, які області скоро покинуть «червону» зону карантину
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ розповіли, які області скоро покинуть «червону» зону карантину

Очікується, що найвищі карантинні обмеження знімуть у Києві та ще п'яти областях України

24 квітня 2021, 12:20
Поділіться публікацією:

Українські чиновники запевняють, що коронавірусна ситуація в країні потроху налагоджується. Про це свідчать і прогнози МОЗ на найближчий тиждень. За словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, зовсім скоро "червону" карантинну зону покине відразу шість регіонів.

У МОЗ розповіли, які області скоро покинуть «червону» зону карантину

Одразу шість регіонів претендують на вихід із "червоної" зони карантину. Фото: Shutterstock

Як пояснив Ляшко, найпершим претендентом на "вихід" зі списку територій із найбільшими обмеженнями є столиця. Слідом за Києвом, говорить чиновник, змінити "червоний" карантинний колір (на, ймовірно, "жовтий", як і більшість областей до цього — ред.) може й Київська область.

Також вимоги "червоної" зони можуть скасувати в Запорізькій, Львівській, Полтавській та Одеській областях. Відмова від обмежень буде відбуватися поступово, підкреслив Ляшко. Судячи з усього, в Міністерстві охорони здоров'я стежитимуть за епідеміологічною ситуацією в цих регіонах найбільш пильно.

І, ймовірно, не дарма. Адже, як показує статистика за минулу добу, 23 квітня, столиця, а також Одеська і Київська області знаходяться серед лідерів за кількістю нових випадків захворювання на коронавірус.

Дані МОЗ свідчать, що в Києві захворіло 1027 осіб, на Одещині — 841, а в Київській області — 815. Ці "рекорди" зміг перевершити, на жаль, ще один регіон — Дніпропетровська область. Там у п'ятницю позитивні результати тесту на COVID-19 отримали відразу 1268 осіб.

Всього за минулу добу захворіло 12711 українців. Кількість нових госпіталізацій перевищила 3,5 тисячі випадків.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що в "жовтій" зоні карантину нарешті стало відразу чотири регіони. Більше подробиць — у нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, чи довго ще Україні доведеться жити в стані карантину, на думку епідеміолога.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини