Головна Новини Суспільство події У МОЗ розповіли, чи варто на Великдень йти до церкви
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ розповіли, чи варто на Великдень йти до церкви

Степанов вважає, що після святкування збільшиться кількість хворих на коронавірус

23 квітня 2021, 20:55
Поділіться публікацією:

Будь-які масштабні святкування в період коронавірусної пандемії зазнали значних змін. І все ж чимало українців із нетерпінням чекають приходу світлого Воскресіння Христового. Однак, за словами керівника МОЗ Максима Степанова, парафіянам краще утриматися від відвідування церков і храмів. Про це повідомляє "Україна 24".

У МОЗ розповіли, чи варто на Великдень йти до церкви

В МОЗ закликають українців не ходити до церков на Великдень. Фото: Слово і діло

Чиновник підкреслив, що здоров'я українців залежить винятково від їхньої ж відповідальності. Степанов говорить, що розуміє бажання сходити на святкове богослужіння, однак в період складної епідеміологічної ситуації цього робити все ж не варто.

На думку Степанова, Бог обов'язково вибачить усім тим, хто відмовиться від ідеї освятити паску на свято. При цьому чиновник підкреслив, що коронавірус, на відміну від багатьох українців — атеїст, який "може скористатися ситуацією". А великі скупчення людей в храмах являють собою високий ризик підхопити захворювання.

При цьому міністр каже, що ті, хто таки ризикне побувати на Великодньому богослужінні, повинні дотримуватися всіх можливих карантинних обмежень. Хоча Степанов все одно прогнозує якийсь сплеск захворюваності на коронавірус через безтурботність окремих людей.

Відзначимо, що раніше "Коментарі" повідомляли, які правила попросять виконувати українців, котрі прийдуть до храмів на Великдень. Головні серед них, звичайно, — півтораметрова дистанція і носіння маски. Про решту обмеженнь ви можете дізнатися в нашому матеріалі.

Також не забудьте про те, що Міноборони попередило про ймовірні теракти, заплановані російськими окупантами в українських храмах.

А ще на порталі ми розповідали, в яку "копійку" українцям у 2021 році обійдеться так званий "великодній кошик". В середньому вартість однієї тільки паски передбачається в районі 124 гривень. В нашій докладній інфографіці ви дізнаєтеся загальну суму і ціни на інші продукти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини