Головна Новини Суспільство події Росія планує в Україні низку терактів на Великдень — Міноборони
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія планує в Україні низку терактів на Великдень — Міноборони

Деякі провокації окупантів можуть пройти в храмах Української православної церкви Московського патріархату

23 квітня 2021, 19:20
Поділіться публікацією:

Православні віруючі з нетерпінням очікують одного із головних свят — Воскресіння Христового. На Донбасі Великодня також чекають, адже, за прогнозами, може бути оголошено чергове тимчасове "перемир'я". Однак, як повідомляють в Міноборони України, бойовики готові зірвати святкування кількома гучними провокаціями.

Росія планує в Україні низку терактів на Великдень — Міноборони

РФ може влаштувати теракти в Україні на Великдень. Фото із відкритих джерел

Як стало відомо завдяки розвідці, потужний теракт може статися в неназваному храмі УПЦ, який відноситься до Московського патріархату. І хоча місце розташування церкви не розкривають, підготовку до подібного роду дій представники Міністерства оборони вже назвали глибоко цинічною.

Передбачається, що провокація може статися безпосередньо під час святкової служби. Внаслідок цього багато прихожан, які прийшли освятити паску і набір інших продуктів, можуть отримати серйозні травми.

У Мережі вже почали будувати припущення, що подібні теракти спробують використати як каталізатор для подальшого посилення російської агресії. Деякі українці навіть вважають, що Росія ладна спробувати ввести постійні війська для нібито "захисту" своїх громадян.

Також в Міноборони б'ють на сполох про ймовірні провокації поблизу лінії розмежування на Донбасі. Одним із можливих напрямків може стати Дебальцеве. Посилаючись на дані розвідки, чиновники стверджують, що дії бойовиків будуть пов'язані з бойовою технікою, замаскованою під "піксель", як це робить українська армія.

Росія планує в Україні низку терактів на Великдень — Міноборони - фото 2

У Міністерстві припускають, що безпосередню участь в такого роду провокаціях може взяти "Союз добровольців Донбасу" — найманці, які діють за наводкою російських кураторів.

Якщо подібне станеться, українські військовослужбовці можуть понести втрати в техніці та особовому складі. Також імовірні жертви і серед мирного населення Донбасу.

У головному штабі ООС запевняють, що ВСУ не припиняли дотримуватися умов "Мінських домовленостей", а тому вся відповідальність за можливі жертви знаходиться на російських окупантів.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, навіщо в Кремлі "нормандській четвірці" запропонували зустрітися на Донбасі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, чи досягла своєї мети на сході України Росія. Своєю думкою з цього приводу поділився Олексій Арестович, спікер вітчизняної делегації в ТКГ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини