Головна Новини Суспільство події Зміна ціни на електрику для населення: в уряді зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Зміна ціни на електрику для населення: в уряді зробили заяву

Денис Шмигаль повідомив, чи слід чекати українцям підвищення ціни на світло до кінця опалювального сезону.

28 грудня 2023, 10:00 comments2085
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Під час засідання уряду прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в Україні не буде змінюватись ціна на електрику для населення в період опалювального сезону, тобто до кінця квітня 2024 року.

Зміна ціни на електрику для населення: в уряді зробили заяву

В Україні не зміниться ціна на електроенергію до кінця квітня. Фото з відкритих джерел

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль провів засідання уряду та зробив кілька заяв у сфері енергетики.

"Як і обіцяли, для побутових споживачів ціна електрики й надалі становитиме 2,64 грн за кВт-год. Що дозволить не збільшувати навантаження на родинні бюджети під час опалювального сезону", — сказав Шмигаль.

За словами прем’єра енергетика України успішно подолала перший зимовий місяць, а добовий максимум споживання електроенергії кілька днів поспіль має тенденцію до зниження. Таким чином рівень електрики в Україні дозволяє забезпечити потреби українців.

"Генерації достатньо для забезпечення світла і тепла в оселях українців та для роботи підприємств", — повідомив Денис Шмигаль.

Прем’єр також розповів, що за останній тиждень Україна двічі приймала електроенергію з Польщі, яка мала її додатковий обсяг в мережі. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міністр енергетики України Герман Галущенко також розповідав, що наразі у міністерстві немає планів змінювати тариф та підвищувати ціну на електрику для населення. Крім того, за словами Галущенка наразі в Україні діє спеціальне положення, яке не дозволяє підвищувати ціну на електроенергію для населення в період опалювального сезону.

Також "Коментарі" писали, що українці відповіли, як довго можуть витримати без електрики. Четверть населення відповіли, що без світла можуть бути 1-3 години щодня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

30 грудня 2023, 12:28

Не верю! (с). Раз сказали, что не будут повышать - значит обязательно повысят. Иначе бы этот вопрос даже не поднимали.

Sergey

28 грудня 2023, 18:28

Ага,сразу мы вот так и поверили...Ну кто же это оставит Ахметова без сверхприбылей...Они же от него регулярно конверты получают...

Партия 5.10

28 грудня 2023, 12:34

Эгеж, обицянка-цяцянка, про обещания сиплой обосравшейся Зелесуки не повышать тарифы во время войны все уже забыли ?

Ігор

28 грудня 2023, 10:17

Обіцянка юдейських корумпованих розкрадачів, що поки Україна воює, тарифи не будуть збільшуватись вже забута? Хитра брехня обрізаних неперевершена. Говорять одне, а роблять інше, потім стверджують що саме так і казали. Розуміють що програли і тепер намагаються тягнути час щоб більше розпиляти поки смерди на передовій.


Новини