Головна Новини Суспільство події Міністр енергетики розповів, чи буде підвищення ціни на електроенергію
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністр енергетики розповів, чи буде підвищення ціни на електроенергію

Герман Галущенко пояснив, чи буде перегляд тарифів на світло для населення до кінця року.

24 вересня 2023, 11:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що наразі у міністерстві немає планів змінювати тариф та підвищувати ціну на електрику для населення. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Урядовий портал.

Міністр енергетики розповів, чи буде підвищення ціни на електроенергію

Міністерство енергетики не буде підвищувати тарифи для населення. Фото з відкритих джерел

Очільник Міненергетики розповів, що до кінця 2023 року діє спеціальне положення на ринку електроенергії стосовно забезпечення доступу населення до електроенергії. Крім того, Галущенко обіцяє продовжувати дію положення до кінця опалювального сезону.

"Ми будемо продовжувати дію ПСО до кінця опалювального сезону", - заявив Герман Галущенко та додав, що "питання підвищення тарифів навіть не обговорюється".

За словами міністра українська система енергетики повністю готова до опалювального сезону. Попри це Галущенко назвав причину, яка може викликати відключення світла для населення.

"Єдиний фактор, який може вплинути на відключення електропостачання, — це атаки ворога", — очільник Міненергетики

Герман Галущенко повідомив, що Міністерство енергетики має напрацьовані рішення для екстрених завдань, які були здійсненні на основі минулого опалювального сезону, коли Росія завдавала атак по критичній енергетичній інфраструктурі України. Нагадаємо, що наразі для населення ціна на світло становить 2,64 грн/кВт-год.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Міністерстві енергетики пояснили в якому разі в Україні будуть діяти відключення світла за графіками починаючи з 1 жовтня.

Також "Коментарі" писали, чи справді українці найменше платять за газ серед країн Європейського Союзу. Найдешевший газ серед країн ЄС виявився в Угорщині, Сербії та Хорватії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини