Головна Новини Суспільство події Зимові відключення світла можуть досягати 10 годин на добу: прогноз депутата
commentss НОВИНИ Всі новини

Зимові відключення світла можуть досягати 10 годин на добу: прогноз депутата

На Україну чекають тривалі відключення світла взимку

4 червня 2024, 13:20
Поділіться публікацією:

На українців чекає непроста зима з можливими тривалими відключеннями електроенергії. Такий прогноз озвучив народний депутат Сергій Нагорняк, член парламентського Комітету з питань енергетики та ЖКГ, в ефірі телеканалу Київ24.

Зимові відключення світла можуть досягати 10 годин на добу: прогноз депутата

На Україну чекають тривалі відключення світла взимку

За словами депутата, ситуація вже зараз вкрай напружена через наслідки воєнних дій та цілеспрямовані атаки на енергетичну інфраструктуру. Взимку зі збільшенням споживання електроенергії та можливими новими пошкодженнями ситуація може значно погіршитися.

"Середньостатистичний сценарій — це за температури за мінус десять градусів, ми можемо бути зі світлом по 12-14 годин, а по 10 годин на добу ми можемо бути без світла", — сказав він.

Нагірняк закликав громадян не лише звернути увагу на тарифи, а й задуматися про те, як підготуватися до важкої зими, враховуючи атаки, що продовжуються, на енергетичну інфраструктуру країни.

Крім того, в Україні можуть збільшуватися періоди відключень електроенергії. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє пресслужба Міненерго. 

Раніше "Коментарі" писали, що Харків більше не може постачати себе електроенергією через значні пошкодження енергетичної інфраструктури і змушений отримувати електрику з інших міст, заявив мер Харкова Ігор Терехов. За його словами, йдеться про дуже складну ситуацію, яка перебуває на межі критичної. Він наголосив, що неможливо увійти в зимовий сезон із такою системою енергозабезпечення, адже від неї залежить вся комунальна сфера, починаючи від водопостачання та закінчуючи газо- та теплопостачанням.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що кремлівський диктатор Путін повідомив , навіщо він знищує Харківську область.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини