Головна Новини Суспільство події Жахи Бучі шокували весь світ: як факти звірств окупантів можуть вплинути на перебіг війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Жахи Бучі шокували весь світ: як факти звірств окупантів можуть вплинути на перебіг війни

Україна закликає ООН негайно відреагувати на ті жахіття, які росіяни творили у Бучі під Києвом

4 квітня 2022, 11:25 comments1826
Поділіться публікацією:

Знімки злочинів російських окупантів у Бучі продовжують шокувати цивілізований світ. Як оцінюєте реакцію світу на звірства російських окупантів у Бучі та інших звільнених населених пунктах? Чи може розголос про ці злочини наблизити падіння путінського режиму? Чи є ймовірність, що Україна нарешті отримає найпотужніші види летального озброєння, необхідні нам для ефективнішого відображення російської агресії? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Жахи Бучі шокували весь світ: як факти звірств окупантів можуть вплинути на перебіг війни

Вбивства росіян у Бучі. Фото: з відкритих джерел

Хід війни залежатиме від військової ситуації на півдні та сході

Експерт з міжнародної політики в Українському інституті майбутнього Ілля Куса вважає, що навряд чи міжнародна реакція на ці злочини зможе сама собою призвести до падіння системи в РФ. Швидше, зазначає він, це стане приводом для запровадження нових санкцій та полегшить Україні притягнення РФ до відповідальності за військові злочини у міжнародних судах.

"Постачання більш серйозної зброї Україні залежать від колективної волі низки держав, насамперед – США та Британії, які поки що не поспішають завершувати конфлікт. Їм необхідно його затягнути, щоб Росія слабшала у довгостроковому плані та не вирвалася з війни зараз", – пояснює Ілля Куса.

Якщо говорити про те, що здатне (і чи здатне) найближчим часом переламати хід війни на користь України, то тут, за словами експерта, все залежатиме від військової ситуації на півдні та сході, де готується нова битва, а також від переговорів щодо "нейтралітету".

Світу потрібен час для осмислення всього жаху війни

Керівник дослідницьких проектів Центру соціального інжинірингу "РАНД" ("Розпізнавання та аналіз несистемних дій"), соціолог, експерт із комунікацій Дмитро Громаков розмірковує так:

"Поки що рано говорити про "реакцію світу" на військові злочини росіян, на їх злочини проти людства. Інформація лише просочується у західні ЗМІ. Українська сторона демонструє обережний оптимізм як у питанні нових санкцій проти РФ, так і надію на отримання більш важких озброєнь для підвищення боєздатності ЗСУ".

Світу, за словами експерта, потрібен час для осмислення всього жаху війни, про який ті ж європейці лише чули від своїх близьких, але ніколи не бачили так близько від себе.

"Але врешті-решт Україна може очікувати і нових санкцій, і нового озброєння. Ми бачимо, як повільно, але впевнено змінюються оцінки західних спецслужб щодо оцінки характеру бойових дій у нашій країні. Другого Афганістану, як розраховували деякі західні аналітики, з України не вийшло. За півтора місяці війни нам вдалося не лише зберегти бойовий потенціал армії, а й здобути перемогу на одному з ключових напрямків та повністю деокупувати Київську область. Враховуючи ці зміни в оперативній обстановці, українська армія цілком може розраховувати на зміну і класу озброєнь, що поставляються нашими партнерами", – резюмує Дмитро Громаков.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія ракетними ударами накриває південь — знову дісталося Одесі та Миколаєву.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини