Головна Новини Суспільство події Зеленський зустрінеться з президентом, який пропонував відмовитися від Криму заради припинення війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський зустрінеться з президентом, який пропонував відмовитися від Криму заради припинення війни

Попередня зустріч з президентом Бразилії так і не відбулася, хоч і була запланована

19 вересня 2023, 08:18
Поділіться публікацією:

У Нью-Йорку, де цього тижня стартує сесія Генасамблеї ООН, може також відбутися одна із зустрічей, яка неодноразово переносилася з різних причин. Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва таки має намір провести переговори з українським президентом Володимиром Зеленським. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "The Guardian", якому в ексклюзивному інтерв'ю цю інформацію підтвердили два джерела у бразильському уряді.

Зеленський зустрінеться з президентом, який пропонував відмовитися від Криму заради припинення війни

Володимир Зеленський та Луїс Інасіу Лула да Сілва. Фото: із відкритих джерел

"Лула дратував деяких західних лідерів, які підтримують боротьбу України проти Росії своєю відмовою стати на однозначний бік у війні", – пише видання.

Автори матеріалу зазначають, президент Бразилії неодноразово намагався йти шляхом свого турецького колеги Ердогана, намагаючись позиціонувати себе як переговорника між Росією та Україною. Лула публічно заявляв про "нейтральність" Бразилії у питанні війни в Україні. Таку позицію бразильський лідер пояснював тим, що по-іншому досягти миру буде дуже складно.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва пропонує українській владі відмовитися від Криму. Нібито для того, щоби війна припинилася і в Україну швидше повернувся мир.                                                                                                                                      

Також видання "Коментарі" повідомляло – бразильський лідер заявив – судова система Бразилії вирішуватиме, чи потрібно заарештовувати російського диктатора Володимира Путіна, якщо він приїде на саміт G20, який пройде у цій державі наступного року.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини