Головна Новини Суспільство події Заради армії: в Японії пропонують скасувати табу на татуювання
commentss НОВИНИ Всі новини

Заради армії: в Японії пропонують скасувати табу на татуювання

Довгий час наявність татуювань говорила про приналежність до якудза, японської мафії

8 червня 2023, 18:36
Поділіться публікацією:

На тлі різкого скорочення чисельності боєздатного населення збройні сили Японії переглядають заборону на набір до армії людей із татуюваннями на тілі. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Бі-бі-сі.

Заради армії: в Японії пропонують скасувати табу на татуювання

Японські тату

У Японії татуювання історично асоціюються з приналежністю до злочинних угруповань якудза, й у багатьох сферах життя країни на них тривалий час діяло табу. Але зараз влада заговорила про те, що молоді люди роблять татуювання, наслідуючи модні тенденції, а бажання ототожнювати себе з якудза залишилося далеко в минулому. Останні дослідження показали, що японська армія недоукомплектована на 10% від визначеної чисельності особового складу. Під час весняного призову минулого року не вдалося набрати достатньої кількості новобранців, у тому числі через те, що все більше молодиків набивають на тілі татуювання.

"Відмова від рекрутів тільки тому, що вони мають татуювання, створює проблему з погляду зміцнення кадрової бази", — заявив Масахіса Сато, депутат від правлячої Ліберально-демократичної партії.

Голова кадрового бюро Міністерства оборони Японії Казухіто Мачіда також вважає, що заборону необхідно переглянути на тлі зниження народжуваності у Японії.

Населення Японії становить 125 мільйонів. 2022 року в країні народилося менше 800 тисяч дітей. Для порівняння – у 1970-х роках щорічна народжуваність становила понад 2 млн осіб.

Громадська думка Японії останніми роками все більше схиляється до відмови від проголошеної після Другої світової війни пацифістської політики та посилення збройних сил. Це пов'язано з зростаючою потужністю Китаю і діями Північної Кореї. Напруженість в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні та російське вторгнення в Україну штовхає Японію на значні зміни в оборонній політиці.

Тим часом, військові розповіли про бої по всій лінії фронту.

У Криму проблеми з водою.

А Медведєв відреагував на ідею введення військ НАТО до України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини