Головна Новини Суспільство події За свої слова доведеться відповісти: СБУ оголосила підозру ще одному пропагандисту РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

За свої слова доведеться відповісти: СБУ оголосила підозру ще одному пропагандисту РФ

За заклики до репресій над українцями Сергію Мардану загрожує до 8 років ув'язнення

1 липня 2023, 11:40
Поділіться публікацією:

Російському пропагандисту Сергію Ключенкову, більш відомому як Сергій Мардан, оголосили підозру. Росіянин неодноразово публічно закликав до репресій та геноциду українського народу, звертався до російської армії з вимогами діяти жорстко не лише стосовно військових, а й мирних жителів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

За свої слова доведеться відповісти: СБУ оголосила підозру ще одному пропагандисту РФ

СБУ. Фото: з відкритих джерел

Варто зазначити, що пропагандист є найближчим соратником топ-пропагандиста Кремля Володимира Соловйова. Він досить часто включається в ток-шоу на телеканалі "Соловйов live". Крім цього, Ключенков є одним із блогерів прокремлівського видання "Комсомольська правда".

З перших днів повномасштабного вторгнення російських військ в Україну Мардан активно підтримував російську армію, виправдовував військові злочини російського командування та загалом путінського режиму.

Зловмисник агітував за проведення масових репресій проти мирного населення України. В одному з ефірів Мардан запропонував створити концтабори для мешканців тимчасово окупованої України, які виступають проти російських військ, привселюдно висловлюють свою незгоду з тим, що гони прийшли на українську землю. Фактично Мардан закликав росіян ставитись до українців як до нижчої раси, яка не має права на життя.

СБУ оголосила підозру російському пропагандисту за трьома статтями УКУ (ч. 2 ст. 109, ч. 3 ст. 436-2, ч. 2 ст. 442). Тепер росіянин може провести до 8 років за ґратами.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що очікувати Україні від липня – головні побоювання та надії. Експерти детально проаналізували ситуацію в інтерв'ю ексклюзивному нашому виданню.

Також видання "Коментарі" повідомляло – ЗМІ дізналися про підсумки візиту директора ЦРУ до Києва – який план у України до осені.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини