Головна Новини Суспільство події За що українця засудили на 12 років колонії суворого режиму
commentss НОВИНИ Всі новини

За що українця засудили на 12 років колонії суворого режиму

Судове засідання в справі було закритим

15 жовтня 2021, 13:15
Поділіться публікацією:

Днями суд окупованого Криму виніс вирок політв'язню. Громадянина України незаконно засудили судді "Верховного суду Криму". Про це написала Уповноважена Верховної Ради з питань захисту прав людини Людмила Денісова.

За що українця засудили на 12 років колонії суворого режиму

Українця засудили незаконно, фото з відкритих джерел

Костянтин Ширінг був визнаний винним у шпигунстві. Таке рішення прийняв суд на анексованому півострові.

За словами Денісової, кримінальна справа проти 61-річного чоловіка сфабрикована, а доказів вини українця в такому злочині не досить для винесення вироку. Костянтина запроторять до колонії суворого режиму в Криму на 12 років. Ймовірно, його помістять у колонію, що розташована в Сімферополі.

Відомо, що судове засідання було закритим для преси.

Людмила Денісова засудила такий вирок українцю, назвавши це політичними репресіями окупаційної влади проти громадян України, що проживають на півострові й відмовляються взяти громадянство РФ та змінити паспорт.

Омбудсмен закликала інші країни тиснути на Росію  для того, щоб там звільнили українських політв'язнів і припинили репресії.

Раніше схожий вирок отримав інший українець — Андрій Захтея, якого засудили до 6 років колонії суворого режиму за те, що чоловік начебто готував диверсію.

Як повідомляв портал "Коментарі", ще одного українця засудили в окупованому Криму до відбування покарання в колонії суворого режиму. Українця незаконно засудили до позбавлення волі на строк понад 6 років. Чоловіка запроторять до колонії суворого режиму в Сімферополі.

Також ми писали, що члени Ради ООН вислухали виступ Еміне Джапарової, у якому вона розповіла про злочини щодо кримських татар, які чинить Росія на окупованому півострові.

Спільну заяву із засудженням цих злочинів і підтримкою "Кримської платформи" підписали представники 40 країн світу, серед яких США, Великобританія, Німеччина, Франція, Канада та інші.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини