Головна Новини Суспільство Кримінал Суворий режим: за що українця засудили в окупованому Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

Суворий режим: за що українця засудили в окупованому Криму

В українця проблеми зі здоров'ям

7 жовтня 2021, 08:55
Поділіться публікацією:

Українця незаконно засудили до позбавлення волі на строк понад 6 років. Чоловіка запроторять до колонії суворого режиму в Сімферополі. Про це повідомила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова в Telegram.

Суворий режим: за що українця засудили в окупованому Криму

Андрія Затхея засудили на 6,5 років, фото з відкритих джерел

Такий вирок Андрію Захтею виніс суддя так званого "Верховного суду Криму". Андрію повідомили про підозру в тому, що він начебто готував диверсію на анексованому півострові. Однак омбудсмен вважає, що усі звинувачення чоловіка не мають підстав, а докази проти українця сфабриковано.

Тепер українець відбуватиме покарання строком на 6,5 років. Наразі відомо, що українця посадили в карцер в підвалі, бо він начебто порушував режим в колонії. У Андрія травма хребта, він відчуває оніміння кінцівок та біль в спині.

Людмила Денісова наголосила, що переміщення хворого в карцер — це порушення норм статті 3 Конвенції про захист прав людини і основних свобод. Таке поводження  ув'язненим суперечить пункту 22, який прописаний в стандартних правилах поводження з ув'язненими. Правила були схвалені в 1955 році членами Економічної та Соціальної Ради ООН.

Уповноважена написала звернення до омбудсмена РФ Тетяни Москалькової. Україна вимагає надати українцю медичну допомогу та забезпечити йому нормальні умови.

Як повідомляв портал "Коментарі", Еміне Джапарова нагадує ООН, як порушуються права людини у Криму. Члени Ради вислухали виступ Еміне Джапарової, у якому вона розповіла про злочини щодо кримських татар, які чинить Росія на окупованому півострові. Спільну заяву із засудженням цих злочинів та підтримкою Кримської платформи підписали представники 40 країн світу, серед яких США, Великобританія, Німеччина, Франція, Канада та інші.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

дЕНИ_сова

7 жовтня 2021, 08:39

ТЫ УКРАИНЕЦ? ТАК КАКОГО ХЕРА ТЕБЯ ПОНЕСЛО НА оккупированный КРЫМ? ТАМ ВСЯ МРАЗЬ СОБРАЛАСЬ - ОТ ПРЕДАТЕЛЕЙ ДО ИДИОТОВ. ТЕПЕРЬ ВОТ САМ И ВОДИ КОЗУ. КОГДА ЕХАЛ, ПОМОЩИ И СОВЕТА НЕ СПРАШИВАЛ, А ТЕПЕРЬ, ЧТО? - ПОМОГИТЕ. СПИНКА БОЛИТ. ДУМАТЬ НУЖНО, ПРЕЖДЕ, ЧЕМ ЧТО ТО ДЕЛАТЬ.

Брат

7 жовтня 2021, 08:01

Да ладно врать.Если взяли именно его,значит было за что.Меня ж например не берут,хотч прожил почти всю жизнь.А денисовой давно пора сменить погоняло-на денисенко,например.


Новини