Головна Новини Суспільство події З наступного тижня Україна не стане «жовтою»: в Міністерстві охорони здоров'я переносять посилення карантину
commentss НОВИНИ Всі новини

З наступного тижня Україна не стане «жовтою»: в Міністерстві охорони здоров'я переносять посилення карантину

Україну поки не будуть переводити в жовту зону карантину, в Міністерстві охорони здоров'я очікують рішення Мін'юсту

10 вересня 2021, 16:45
Поділіться публікацією:

Про "жовтий" рівень епідемічної небезпеки в Україні можна буде говорити після того, як запропоновані Міністерством охорони здоров'я зміни прийме уряд. Як передає видання "Коментарі", про це міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів під час спілкування з журналістами, пише "УНІАН".

З наступного тижня Україна не стане «жовтою»: в Міністерстві охорони здоров'я переносять посилення карантину

Карантин Фото з відкритих джерел

Віктор Ляшко зазначив, почекати з тим, щоб переводити Україну в "жовту" зону карантину вирішили, тому як ще є моменти, які потрібно узгодити з Міністерством юстиції. Ляшко зазначив, що нові норми адаптивного карантину узгоджені з центральними органами виконавчої влади. Тепер Мін'юст повинен дати "зелене світло", після чого уряд збереться на позачергове засідання, на якому і має бути підтримано рішення про адаптивний карантин.

За словами міністра, через 7 днів після рішення Кабміну нові норми почнуть діяти. Включити Україну в "жовту" зону карантину можна буде рішенням Києва, а ось вердикт щодо переміщення того чи іншого регіону в "червону" зону повинна буде прийняти місцева влада в залежності від епідеміологічної ситуації (рівень захворюваності та госпіталізації).

Читайте також на порталі "Коментарі" — володарі "жовтих" і "зелених" COVID-сертифікатів матимуть особливі привілеї під час потрапляння області в "жовту" або "червону" зону карантину. Карантинні обмеження для власників даних сертифікатів не діятимуть, або ж діятимуть не повністю.

Також читайте на "Коментарях" — поліція готується проводити "рейди" проти порушників протиепідеміологічних норм. Перший показовий "рейд" може пройти в аеропорту "Бориспіль".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини