Головна Новини Суспільство події Януковичу не обрали запобіжний захід
commentss НОВИНИ Всі новини

Януковичу не обрали запобіжний захід

Президенту-втікачеві призначили державного адвоката

10 грудня 2020, 09:00
Поділіться публікацією:

Печерський районний суд не обрав запобіжний захід для Віктора Януковича, як того вимагала прокуратура, через те, що правозахисники біглого президента не з'явилися на засідання після тригодинної перерви.

Януковичу не обрали запобіжний захід

ФОТО: З відкритих джерел

У зв'язку з цим підозрюваному Януковичу вкотре призначили державного адвоката. Прокурори у справі відзначили неприйнятну поведінку з боку захисту екс-президента: вони підкреслили, що адвокати Януковича вже не вперше покидають судові зали, таким чином самоусуваючись від справи. Водночас в суді зазначили, що якщо правозахисники знову захочуть брати участь в судовому процесі, вони зможуть це зробити. Розгляд клопотання про арешт буде продовжено.

Нагадаємо, що вчора, 9 грудня, Печерський районний суд мав обрати запобіжний захід Віктору Януковичу у справі Майдану. Президент- втікач виявив бажання особисто бути присутнім на засіданні, підключившись за допомогою відеодзвінка, однак йому в цьому було відмовлено.

За словами прокурора Олексія Донського, така заява екс-президента є черговим піар-ходом. Прокурор також зазначив, що в справі, яка розглядатиметься судом, підозрюваний не може бути учасником процесу.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що 16 листопада Київський апеляційний суд скасував рішення про заочний арешт колишнього президента України Віктора Януковича у справі про розгін Майдану 18-20 лютого 2014 року. У суді запевнили, що причиною зняття арешту стала незаконність, необгрунтованість рішення стосовно екс-глави держави з боку Печерського суду, тому як Януковича не було оголошено в міжнародний розшук, що передбачає законодавство.











Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини