Головна Новини Суспільство події Які електрокари користуються найбільшим попитом в українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Які електрокари користуються найбільшим попитом в українців

Українці стали купувати більше автомобілів з електричним приводом

12 січня 2022, 16:51
Поділіться публікацією:

Відповідно до даних Міністерства внутрішніх справ, українці стали більше купувати електромобілів протягом останніх п'яти років. Про це повідомляють в прес-службі Федерації автопрому України. 

Які електрокари користуються найбільшим попитом в українців

В Україні більше купують електромобілів, фото з відкритих джерел

В 2021 році було зареєстровано 8541 автомобіль, це на 18,9% більше, ніж торік. Протягом останніх п'яти років з 2017 до 2021 в Україні зареєстрували 31 656 легкових автомобілів з електричним приводом.

Лише в грудні 2021 року українці купили 928 авто. Це вперше кількість реєстрацій за місяць становить понад 900 одиниць. До статистики не включали перереєстрації та тимчасові реєстрації. Зазначається, що зросла також частка нових електромобілів з 8,9% в 2020 до 14,2% в 2021.

Які електрокари користуються найбільшим попитом в українців - фото 2

Щодо марок авто, то найбільше українці купували Nissan, Tesla, Chevrolet, трохи менше Renault, Volkswagen, Hyundai, Audi. За статистичними даними, в 2021 році знизилася кількість покупок авто марки Tesla в порівнянні з 2020 роком. На автомобільному ринку електрокарів було представлено 200 моделей від 58 відомих марок.

Які електрокари користуються найбільшим попитом в українців - фото 3

Як повідомляв портал "Коментарі", політики висловилися про нововведення для водіїв. Мова йде про набір балів за порушення ПДР. Автори законопроекту наполягають, що це ефективно з огляду досвіду европейських країн. Інші депутати та експерти говорять, що одними санкціями з порушниками боротися не можна.

Також ми писали, що заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби Андрій Гайченко розповів, що після резонансних смертельних аварій в Харкові в уряді вирішили по-новому боротися з порушниками правил дорожнього руху. Якщо водії мають борги за перевищення швидкості, то в них забиратимуть автівки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини