Головна Новини Суспільство події Давайте з обох сторін бали набирати: політики висловилися про нововведення для водіїв
commentss НОВИНИ Всі новини

Давайте з обох сторін бали набирати: політики висловилися про нововведення для водіїв

На думку депутатів, лише санкції для водіїв, що порушують ПДР, не виправлять ситуацію зі смертністю на дорогах

11 січня 2022, 15:25
Поділіться публікацією:

В ефірі телеканалу "Рада" експерти висловили свою думку щодо нарахування балів водіям, які порушують правила дорожнього руху на дорогах. Думки політиків та громадських діячів щодо питання доцільності запровадження нової системи розділилися.

Давайте з обох сторін бали набирати: політики висловилися про нововведення для водіїв

В Україні водіям нараховуватимуть бали за порушення, фото з відкритих джерел

Один з ініціаторів законопроекту № 6503, народний депутат від партії "Слуга народу", Павло Фролов говорить, що ця система штрафних балів діє в усіх цивілізованих країнах світу — в США, Канаді, Німеччині, Франції та інших.

"Якщо порівняти порушення правил дорожнього руху з лікуванням, то коли хвороба гостра, її "лікують" штрафом, а хронічну — балами. Україна посідає перші місця в Європі по втратах людських, по рівню смертності на дорогах, по кількості ДТП. В нас 8-10 людей кожен день гине на дорогах. В Німеччині вже зменшили максимальну суму балів до 8, бо це дуже ефективно. В Іспанії за сім років дії цих балів смертність зменшилася в 2,5 рази", — додає депутат.

Політолог Віктор Прошкін вважає, що треба, щоб в країні була в гарному стані дорожня інфраструктура.

"Хто буде відповідати за ями на дорогах? Давайте з обох сторін бали набирати. Інфраструктура встановлюється, але в кінцевому результаті ніхто за нею не доглядає. Відбійники, світловідбивачі в занедбаному стані, розмітка неінформативна, знаків не вистачає. З цього потрібно починати й зробити спочатку кроки для водія. Держава має бути не тільки репресивною, вона має щось пропонувати", — наголосив Прошкін.

Володимир Арешонков з групи "Довіра" вважає, що треба підвищувати загальну культуру населення, в тому числі й культуру пішоходів, культуру водія.

"Ми вводили вже величезні каральні санкції за водіння в нетверезому стані. Менше почали пити? Продовжують і їздять за кермом. Треба працювати над правосвідомістю громадян й слідкувати за якістю дорожніх робіт", — наголосив політик.

Як повідомляв портал "Коментарі", в апараті Верховної Ради зареєстровано законопроект щодо запуску штрафних балів для водіїв. Як тільки водій отримує 12 штрафних балів – він може бути позбавлений права керувати своїм транспортним засобом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини