Головна Новини Суспільство події В Україні хочуть запровадити штрафні бали для водіїв
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні хочуть запровадити штрафні бали для водіїв

Українських водіїв тимчасово можуть позбавити права керування транспортним засобом

10 січня 2022, 16:05
Поділіться публікацією:

В апараті Верховної Ради зареєстровано законопроект щодо запуску штрафних балів для водіїв. Як тільки водій отримує 12 штрафних балів – він може бути позбавлений права керувати своїм транспортним засобом. Про це повідомляє видання "Коментарі" з посиланням на сайт парламенту.

В Україні хочуть запровадити штрафні бали для водіїв

Водійське посвідчення. Фото: з відкритих джерел

Так, за порушення правил дорожнього руху водіїв можуть не лише штрафувати, а й виписувати штрафні бали. Кожен додатковий бал наближатиме правопорушників до того, що на певний час їх можуть позбавити посвідчення водія. Гранична кількість балів – 12. А тим, хто має посвідчення водія не більше 1 року і вже примудрився стати злісним порушником ПДР, достатньо і 8 білов, щоб виявитися позбавленим права на керування транспортним засобом.

Причому за деякі правопорушення можуть нараховувати кілька балів. Наприклад, якщо водій не пристебнутий в автомобілі або авто знаходиться малолітня дитина і немає автокрісла, то такому водієві можуть виписати 1 бал. А за перевищення гранично допустимої швидкості руху більше, ніж на 20 км, вже можна "заробити" 2 бали. За порушення правил дорожнього руху на смузі для громадського транспорту можна отримати 3 бали. Максимальну кількість 5 балів за 1 раз можна отримати, якщо водій вирішив полихачить за кермом, перевищивши допустиму швидкість більше ніж на 50 км, створив аварійну ситуацію або самовільно залишив місце ДТП.

Неприємна новина для водіїв полягає в тому, що балами штрафи ніхто не замінятиме. Тобто штрафи нікуди не зникнуть. Приємна новина полягає в тому, що бали обнулятимуться наприкінці календарного року.

Кожен водій має можливість через суд оскаржити зупинення права на керування транспортним засобом. Якщо ж водій сяде за кермо, не маючи при цьому посвідчення водія, то він ризикує бути оштрафований на 3400 гривень.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у МВС розповіли, що робити, якщо документи водія не відображаються в "Дії".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини