Головна Новини Суспільство події За яких умов у водіїв забиратимуть автомобілі та що вирішили в Мін'юсті
commentss НОВИНИ Всі новини

За яких умов у водіїв забиратимуть автомобілі та що вирішили в Мін'юсті

Покарання планують спочатку запровадити в Харкові

3 листопада 2021, 11:21
Поділіться публікацією:

Як розповів заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби Андрій Гайченко, після резонансних смертельних аварій в Харкові в уряді вирішили по-новому боротися з порушниками правил дорожнього руху. Якщо водії мають борги за перевищення швидкості, то в них забиратимуть автівки. Про це пишуть у пресслужбі Міністерства юстиції.

За яких умов у водіїв забиратимуть автомобілі та що вирішили в Мін'юсті

Для порушників покарання посилять, фото з відкритих джерел

Відомо, що водії, що стали винуватцями аварій, перевищували швидкість в містах та "літали" на швидкості в 180 км на годину. Таким чином, чиновники вирішили запровадити зміни в першу чергу в Харкові. Другим містом, де вилучатимуть авто у боржників, стане столиця. Надалі обмеження запровадять в інших містах.

Наразі вилучатимуть авто в водіїв, які їздять понад 150 км/год. В Мін'юсті це називають "цифрою реагування". За даними Міністерства внутрішніх справ, зазвичай постійно порушують швидкісний режим в містах одній і ті ж люди. До порушників застосовуватимуть жорсткіші методи, бо вони наражають на небезпеку інших водіїв та пішоходів. Тому працівники виконавчої служби разом з поліцією будуть вилучати автомобілі в "шумахерів", які не хочуть платити за порушення штрафи в державну казну.

Нагадаємо, що в результаті аварії в Харкові загинув водій, ще троє людей постраждали. Наразі суд обрав міру запобіжного заходу підозрюваному в спричиненні смертельної аварії в місті, що рухався на значній швидкості через перехрестя на червоний сигнал світлофора. Затриманому 16 років, він їздив на автівці своєї матері. Внаслідок аварії дорога іномарка понівечена, є людські жертви. Раніше, у 2017 році, в Харкові сталася аварія за участі Зайцевої, коли дівчина врізалася в іншу автівку та "вилетіла" на пішоходів.  У результаті загинуло шість людей.

Як повідомляв портал "Коментарі", вводять нові ПДР з 1 листопада.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини