Головна Новини Суспільство події Яка вірогідність теракту на ЗАЕС – що думають українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка вірогідність теракту на ЗАЕС – що думають українці

Більшість українців вважає, що швидше за все теракту не станеться

10 липня 2023, 17:40 comments2980
Поділіться публікацією:

Останнім часом тема можливого теракту на Запорізькій АЕС, яка нині окупована російськими військами, є однією з найбільш обговорюваних тем. Час від час перші особи держави роблять тривожні заяви про готовність Росії підірвати ЗАЕС. Самі ж росіяни вже традиційно поспішають звинувачувати в цьому Україну і теж не виключають теракту. Соціологи Active Group вирішили поцікавитися думкою українців з приводу того, чи вірять вони в нову катастрофу, яка може накрити Україну.

Яка вірогідність теракту на ЗАЕС – що думають українці

Запорізька АЕС. Фото: з відкритих джерел

Спершу соціологи запитали – яка ймовірність того, що Росія вчинить теракт на Запорізькій АЕС. Як виявилося, 42,3% наших співвітчизників вважають, що цього швидше не відбудеться. Проте не набагато менше, а саме 33,8% вважають, що теракт швидше відбудеться. 11,6% респондентів заявили, що їм важко обрати якусь із відповідей. 8,3% українців вважають, що росіяни точно вчинять теракт.

Також соціологи запитали – чи достатньо українська влада робить, щоб запобігти теракту. Так майже 39% відповіли, що швидше достатньо. 23,7% заявили, що влада робить швидше недостатньо. 14,8% вважають, що наразі влада робить все, що може.

Поцікавилися також соціологи – чи достатньо міжнародна спільнота робить, щоб запобігти можливій трагедії. Переважна більшість, а саме 48,5% заявили, що світ цілком недостатньо робить, щоб запобігти катастрофі. Ще 31,8% обрали відповідь "швидше недостатньо". І 8,7% заявили, що цивілізований світ реагує достатньо.

Читайте також на порталі "Коментарі" — скільки українців хочуть вступу до НАТО – результати опитування.

Також видання "Коментарі" повідомляло — чи існує сьогодні мовна проблема: скільки українців виступають за послаблення українізації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини