Головна Новини Суспільство події Яка європейська країна може незабаром визнати український COVID-сертифікат
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка європейська країна може незабаром визнати український COVID-сертифікат

Українська влада веде переговори щодо визнання вітчизняного сертифікату вакцинації

30 червня 2021, 20:37
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з міністром закордонних справ і оборони Ірландії Саймоном Ковеном щодо взаємного визнання COVID-сертифікатів. Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ.

Яка європейська країна може незабаром визнати український COVID-сертифікат

Сертифікат вакцинації - фото з відкритих джерел

Політики обговорили заходи України та Ірландії в контексті протидії пандемії, вакцинацію населення та спрощення умов поїздок громадян двох країн.

"Україна завершує процес запуску цифрового covid-сертифіката, який буде синхронізований з аналогом ЄС. Взаємне визнання таких сертифікатів між нашими державами спростить поїздки громадян і пожвавить контакти бізнесу. Це стане одним із перших завдань посла України, який вже через кілька тижнів має прибути в Дублін", — заявив Кулеба.

Крім того, міністри пропрацювали взаємодію двох країн у міжнародних організаціях, зокрема в контексті непостійного членства Ірландії в Раді Безпеки ООН.

Нагадаємо, що COVID-сертифікати з України вже визнали перші 4 країни. Серед них Туреччина, Угорщина, Молдова, Грузія. А представники Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики, що діє при Міністерстві охорони здоров’я України, повідомили, що з COVID-сертифікатами громадяни України зможуть подорожувати вже цього літа. Стало відомо, що термін дії такого COVID-паспорту буде залежати від кількості проведених вакцинацій.

Раніше портал "Коментарі" писав про те, які проблеми чекають на українців, що їдуть відпочивати з фальшивими ПЛР-тестами

Провідні туроператори України категорично не радять купувати підроблені негативні документи. Туристи ризикують взагалі не потрапити на омріяний відпочинок. Адже справжність тестів легко перевірити, а якщо під час перевірки з’ясується, що іноземець приїхав із "липовими" документами, можна втрати навіть страхову виплату.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини